Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Foto: Andreas Haubjerg

Vi har allerede udtrykt vores begejstring for deres seneste single “Sexbeat”, og nu har vi fornøjelsen af at præsentere Luster som denne uges Upcoming. 

Jacob Haubjerg er hovedmanden bag Luster, og tidligere på måneden havde vi premiere på “Sexbeat”. Sangen emmer af funket power-punk, og overordnet set udmærker bandet sig ved en meget rutineret og enormt ørehængende lyd. Selvom projektet endnu er relativt nyt, er vi foreløbigt ikke i tvivl om, at vi i fremtiden kommer til at høre meget mere til Haubjerg & Co.
Her kan du se den imponerende musikvideo til “Sexbeat”, og nedenfor kan du blive meget klogere på danske Luster.

Hvem er Luster?

Luster er mig, Jacob Haubjerg – og Brian Batz, Morten Søgård og Anders Bach.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Min lyd ligger et sted imellem det drømmende og det dansable – det er raw-pop.

Hvordan startede du?

Med en fødsel.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

Jeg skriver sangene alene, og det veksler, hvad der er katalysator for begyndelsen på en sang, hvilket også kommer til udtryk i sangene. De tre sange, der er ude nu, er for eksempel grundlæggende ret forskellige, men de bærer allesammen mit DNA. De er alle resultatet af en jam med mig selv, i starten med en Juno106, en Alesis HR-16 og en guitar. Derefter er de andre musikere så kommet ind over.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Det er der virkelig mange, der har. Men hovedsageligt navne som Devo, The Db’s, The Go-Betweens og The Wake. Alle bands med “the” faktisk. Og så Adrian Belew og Lene Lovich.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Min pladespiller gik desværre i stykker, da jeg flyttede, så i øjeblikket er jeg på Spotify. For tiden lytter jeg til
Orchestral Manoeuvres In The Dark, Kellermensch, Colin Stetson, Kendrick Lamar, som nok har lavet årets plade, og så var der for nylig nogen, der mindede mig om Björks Post, så den har jeg lige genopdaget. Björk er jo out of this world!

Hvad er du i gang med lige nu?

I øjeblikket er jeg på tour med Savage Rose, og så øver jeg ellers med resten af Luster til vores koncert på Stengade den 15. november. Jeg er også i gang med at forberede den næste udgivelse.

Hvad er drømmen?

Det ville næsten være fattigt kun at have én drøm, jeg har i hvertfald et par stykker. Jeg håber på en god modtagelse af pladen, der udkommer i 2018, at spille på Roskilde Festival næste sommer og generelt på at spille koncerter i Danmark og resten af Europa i 2018. Lad os catche op næste år, så kan I få nogle flere.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

Jeg foretrækker at være i studiet og spille koncerter, måske fordi vi lige nu er midt i at øve. Jeg ser virkelig frem til koncerten. 

Hvis du måtte vælge én af dine sange, hvilken skulle folk så lytte til?

Nu er Sexbeat lige udkommet, så den er oplagt, synes jeg. Og så bør man virkelig se videoen til den. Instruktøren Jonatan Mose har sammen med resten af holdet virkelig gjort et fantastisk stykke arbejde!

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Den virkelighed eksisterer vist ikke.

Heldigvis da – vi glæder os til at følge Lusters videre færd med musikken.

Læs også  Ugens Upcoming: Fieh