Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Foto: PR

Kelsey Kerrigans debutalbum Primary Colors udkom i fredags, og i denne uge har vi fornøjelsen af at præsentere den amerikanske singer/songwriter som denne uges Upcoming. 

Siden barnsben har Kelsey Kerrigan været optaget af musik. Som lille brugte hun uanede mængder af tid med headphones på, og hun har altid haft det bedst i en verden domineret af lyd.
Kerrigan, der bor i Los Angeles, laver musik, der på én gang vedligeholder en lang singer/songwriter tradition og samtidigt tilføjer nye elementer. Den lyse og lette stemme er i centrum for en musik, hvor det poppede møder det punkede, og hvor rockelementerne lever side om side med et fremtrædende countryudtryk.
Primary Colors er i den grad en vellykket debut, og her kan du høre albummets “High Road”. Nedenfor kan du blive meget klogere på den amerikanske sangerinde.

Hvem er Kelsey Kerrigan?

Mig.

Hvordan vil du beskrive din lyd? 

Jeg kan godt lide at kalde det ‘romantisk postpunk’. Dét fandt Gus, én af musikerne på, da vi var ved at indspille og min mor sendte mig en SMS, hvor hun spurgte mig, hvilken type musik jeg laver, haha.

Læs også  Kelela - Pumpehuset

Hvordan startede du? 

Jeg begyndte at spille fløjte, da jeg var omkring otte år gammel. Senere begyndte jeg også at spille klaver. Jeg begyndte at skrive mine egne sange, da jeg var tolv eller tretten. Jeg skrev ofte digte og sådan noget, og på et tidspunkt begyndte tingene at smelte sammen. Jeg ved ikke. Jeg kunne ikke læse noder, så jeg elskede virkelig at improvisere. Det skete ret naturligt egentligt, det er derfor, jeg ikke rigtigt ved, hvordan jeg skal svare på det her spørgsmål.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik? 

Jeg plejede at skrive ordene først, men det ændrede sig, da jeg begyndte at spille guitar for et par år siden. Jeg har ikke én metode egentlig. Jeg skriver hele tiden. Jeg behøver ikke nødvendigvis at føle mig inspireret eller ked af det… Altså, dét at have det svært, musikalsk kommer der virkelig det bedste ud af det, men det betyder ikke, at man behøver at have det svært for at skabe noget. Det hele er egentlig bare ét stort eksperiment. Jeg har virkelig lært min guitar at kende uden en lærer eller teori, og jeg leger ligesom bare lidt med den, prøver forskellige ting, og hvis jeg kan lide det, jeg prøver af, så begynder jeg at eksperimentere med melodier og så videre… så bliver ordene eksperimenter, og hvis jeg kan lide noget af dét, der kommer ud, så opbygger jeg mine tekster omkring det. Det er altsammen underbevidst, og hen ad vejen bliver det så mere meningsfuldt, som eksperimentet udvikler sig til en sang. Men nogle gange sker det hele på én gang. Ligesom sangen “Good Times”, den skete med det samme.

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 49

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd? 

Det må være The Smiths… og Jon Brion… og Sinead O’Connor… og Fiona Apple. I hvertfald på dette album. Jeg influeres af alt, jeg hører.

Hvad er på din pladespiller lige nu? 

Grizzy Bear’s nye plade. Næste gang bliver det The National’s nye plade.

Læs også  Pale Waves udgiver deres fjerde single

Hvad er du i gang med lige nu? 

Min plade er jo lige blevet færdig, men jeg arbejder også på et sideprojekt med min ven Shepard Stevenson, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage til det, når jeg får lidt mere tid.

Hvad er drømmen? 

At kunne betale huslejen ved at lave musik og skrive sange.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du? 

Jeg elsker virkelig at indspille. Jeg elsker virkelig at give koncert. Kan jeg foretrække begge dele?

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Av. Øh… “High Road”… og “Haunted House”. Helt ærligt, jeg kan ikke vælge én. Hvis jeg kunne troede på én af mine sange, ville jeg ikke lave musik.