Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Foto: PR

I denne uge sætter vi fokus på den islandske kunstner DíSA, som i dag bor i København. DíSA debuterede med sin første single “Sun” tilbage i 2013, og til efteråret udgiver hun en ny EP. Bliv klogere på den dygtige sangerinde her. 

DíSAs musik indeholder mange referencer til hendes hjemland, Island. Lyden er svævende og luftig, og især hendes brug af synths og de smukke korproduktioner trækker referencer til Islands store vidder. Hendes nyere lyd har et energisk og livsglad udtryk, som trækkes frem af groovy beats, veltimede og melodiøse synths og utrolig fine melodlinjer. Det kan du blandt andet høre på hendes nyeste single “Reflections” fra juni, som vi eksklusivt fik lov til at forpremiere.
Dengang fortalte hun om sine tanker om singlen:

“”Reflections” handler om den der følelse, som man får, når man går ud af mørket og presset løfter sig fra ens skuldre. Sangen handler om mit lykkelige sted.” 

Hør nummeret her og lær DíSA bedre at kende nedenfor:

Læs også  Ugens Upcoming: mono mono

Hvem er DíSA?

– En islandsk musiker, mor og massør.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Drømmende popsange over ambient synth-drevede produktioner med en sjat af syre.

Hvordan startede du?

– Med farmand i stuen, hvor jeg improviserede over hans klaverspil.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

– Jeg prøver at finde ud af, hvad jeg har lyst til at snakke om eller beskrive, og så går jeg lidt rundt med konceptet, laver et akkordforløb eller et track og jammer. Så pusler jeg det sammen, jeg synes er fedt. Ellers skriver jeg tit sammen med andre, og det er meget forskelligt, hvordan sangen bliver født. Bare der er en kemi, og at alle har den samme gode intention, så kører det.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Læs også  Ugens Upcoming: mono mono

– Indiske, klassiske musikere og Qawwali, Michael Jackson, Elizabeth Frazer, Kate Bush, Brian Eno, Emiliana Torrini, Chet Baker og Massive Attack. Derudover en kinesisk børneplade jeg ikke ved hvad hedder, men har hørt tre år i træk, og Maria Callas.

Hvad er på din pladespiller lige nu? Hvilke sange hører du mest for
tiden?

– Jeg har desværre ikke nogen, men lige nu hører jeg stort set kun Music For Airports, Moses Sumney og radioen.

Hvad er du i gang med lige nu?

Læs også  Ugens Upcoming: mono mono

– Nu har jeg lige lavet en EP færdig med Mikkel Juul, som gerne skulle komme ud meget snart. Så nu er jeg ude at spille på Island med mit eget og andres musik.

Hvad er drømmen?

– At lave den bedste børneplade nogensinde, blive ved med at indspille og lege i studiet med dem jeg elsker, lære kinsesisk medicin og oprineling (ancient) indisk healing, finde min mand og at spille koncerter, til jeg bliver ældgammel.

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?

– Indspilning… Lige nu i hvert fald.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Jeg ville tage til Santa Monica og studere alternativ medicin.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så

– “Sculpture”.