[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Maria Gossé

I denne uge bevæger vi os ind i et alternativt popunivers, når vi sætter fokus på de unge talentfulde nordmænd og kvinder, som tilsammen danner den fremadstormende gruppe Broen. Vi har taget en lille snak med bandet om deres musik og drømme for fremtiden. 

Det er ikke lang tid siden, jeg første gang stødte på den norske alternative popkvintet Broen, der akkurat er blevet signet hos Bella Union, selvom de har eksisteret siden 2012. Til gengæld var det et glædeligt første møde, da jeg hørte nummeret “Boy” fra deres debutplade Yoga fra 2015, som smukt manifesterer bandets legesyge og alternative poplyd, hvor arrangementerne er i højsæde. Broen skaber med deres musik et nærmest psykedelisk, drømmende univers med deres eksperimenterende blanding af hiphop- og pop-elementer, syre-punk, spoken word og vestafrikanske rytmer. Senest har de udgivet singlen “<3”, som bæres af massive vulgære synthesizers, spacy lyde og et tungt beat, fra deres kommende plade, der udkommer senere på året.

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

Hvem er Broen?

“Anja Lauvdal, Lars Ove Stene Fossheim, Heida Karine Johannesdottir Mobeck, Hans Hulbækmo og Marianna Sangita Angeletaki Røe. Et norsk-græsk-islandsk multikulturelt band.”

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

“Rytmisk og glad. Farverig og fuld af frejdige finurligheder. Sci-fi og alvorlig. Blå og lilla.”

Hvordan startede projektet?

“Vi har været venner længe og havde længe gerne ville starte et band sammen, men Marianna boede i London og de andre havde mange andre projekter… Men så meldte muligheden sig: Marianna flyttede tilbage til Norge, og vi startede Broen. Vi spillede vores første koncert den 16. maj 2012!”

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

“Vi er vældig optaget af sammenspil og groove, så når vi skriver ny musik, har vi enten et udgangspunkt – en melodisk ide, en tekst, et riff – som vi jammer over og udvikler, eller så jammer vi bare og leder os frem til sangen. Som oftest laver vi vores musik sammen på den måde. Det er vigtigt, at alles individuelle æstetik og musikalske stemme kommer frem i tæt sammenspil.”

Læs også  Guide: 16 internationale navne du skal opleve på Eurosonic 2018
Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?
“Vi tror ikke der er nogen specifikke musikere eller musik som helhed. Vi digger musik indenfor mange forskellige stilarter: Jazz, hiphop, pop, rock, elektronica, no wave, punk, og det er ideerne vi tager inspiration fra.”

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?
 

“Kendrick Lamar, Grimes, Valkyrien, Skrap og Trondheim Jazzorkester Antropocen, Thundercat.”

Hvad er I i gang med lige nu? 

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

“Vi har netop signet med Bella Union. Vi skal spille i London den 25. og 26. April sammen med Nils Bech og skal udgiv plade til efteråret.”

Hvad er jeres drøm?

“At få mulighed for at spille en masse awesome koncerter i mange år fremover.”

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker I?

“Vi kan lide dem alle, men det er til koncertene, vi har det virkelig sjovt, og at vores musik kommer til sin ret. Vi er optaget af improvisation og samspil i liveformatet. Her kan nye og cool ting ske.”

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?
“Vores nye single “<3″!”
Hvis I ikke skulle være musikere… hvad ville I så gerne lave?
 
“Håndværkere, skovfoged, miljøforkæmpere, bøndere (både for druer og græs), fiskere, forfattere, filosoffer og læger.”