Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Foto: PR

Danske Benedicte Pierleoni, eller bare Bene som hun kalder sig selv, har i flere år været at finde bag trommesættet i den succesfulde rocktrio Baby In Vain. I det spæde nye soloprojekt Bene, har Pierleoni smidt trommestikkerne, grebet guitaren og mikrofonen, og bevæget sig de få, men betydningsfulde, skridt frem til scenekanten.

Den 7. april udgiver Bene sin debut-EP Forgotten Memories, som hun har teaset med den guitarprægede, folkpoppede single “Lost Cause”. Den og nummeret “XXX” fik vi at høre, da Bene i weekenden optrådte til Bands of Tomorrow Music Awards 2016, og fredag den 7. april får du igen chancen, når Bene indtager Bremen Teater til en – gratis – releasekoncert.

Vi har stillet Pierleoni vores elleve Ugens Upcoming spørgsmål, som du kan læse hendes svar på lige her:

Hvem er Bene?

Bene er MIG, Benedicte Pierleoni. Det vil sige, man kan kalde det mit “soloprojekt”, men i bund og grund er det mig, der kommer til udtryk i de sange, jeg skriver. Jeg valgte at kalde projektet ‘Bene’, fordi det er det, alle alligevel kalder mig. Det afspejler helt perfekt, hvad jeg vil udtrykke eller formidle, forstået ved det personlige, simple og umiddelbare. Wow det lød klogt hva…

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Det er altid et svært spørgsmål. Min lyd vil jeg nok kalde for poppet, indie/folk, melankolsk og naiv med et touch af DIY-vibe. For at sige det klamt og poetisk, er min lyd en drillende vintersol, der gerne vil have, at vi skal føle, at alt er luksus, men det er bare stadig skide koldt. Lol…

Læs også  SPOT-festival 2018: Så er der åbent for "open calls"

Hvordan startede du?

Mine allerførste sange (af hvad jeg husker) skrev jeg, da jeg var omkring 12-13 år, og de var rimelig fjollede, fordi jeg ikke kunne synge. Men jeg havde brug for kreativt output. Jeg lavede engang en sang, der hed “Karl Børge sangen”, og min “Matematik sangen” blev faktisk rimelig populær (på en lollet måde) i gymnasiet og på YouTube (jeg har fjernet den igen, desværre). Det blev lidt mere seriøst i årene, hvor Baby In Vain startede. I 2013 startede jeg på en sangskriver/kompositionsdagshøjskole, hvor jeg langsomt åbnede op for muligheden for at begynde at synge og lave musik som soloartist. Så det var nok der, ‘Bene’-projektet rigtigt startede.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

Jeg tror for det meste, at processen begynder med en situation fra real life, som jeg studser over. Men det hele bliver samlet, når jeg sidder med min guitar og synger. Det starter oftest med, at jeg har en sætning eller en melodi, som jeg bygger videre på, sådan at tekst og melodi kommer sammen, idet jeg spiller. Dertil vokser hele sangen og arrangementet i mit hoved, og så tager jeg ud i øveren og indspiller sangen.

Læs også  St. Vincent - MASSEDUCTION

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

“Uh den er svær… Jeg tror ikke, at jeg hørte den slags musik, jeg laver, da jeg først begyndte at lave ‘Bene’-projekt sange. Men det har nok været sådan noget som Black Rebel Motorcycle pladen Howl, eller The Raconteurs. Nu dyrker jeg meget Whitney, The Tallest Man on Earth og lidt Mac DeMarco, som er lidt mere ovre i “min lyd”.”

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Tror faktisk det er Rangleklods-pladen Beekeeper, som jeg lige kom i tanke om er en mega optursplade. Søde folk altså. Jeg tror, at det var gennem Rangleklods, at jeg forstod, at elektronisk musik faktisk er fedt haha. Inden det havde jeg ikke rigtig hørt elektronisk musik.

Hvad er du igang med lige nu?

Laver dette interview som overspringshandling til fordel for at læse lektier til mit lille uni-life… Jeg afleverede min bachelor i historie på KU i januar, så nu har jeg bare sådan noget tilvalg, som man skal have af en eller anden årsag…

Hvad er drømmen?

At blive gift med Harry Styles og leve af at lave musik og turnere verden rundt med Baby In Vain og Bene, og hvad jeg ellers kan finde på at starte af projekter. Og så at bo et varmt sted i en kæmpe kasse af et hus med udsigt til vandet og bordfodbold og daiquiris 24/7.

Læs også  Weekendens essentielle udgivelser // Uge 41

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?

ALT. Ej det må jeg måske ikke sige? Der er rigtig mange gode ting ved dem alle tre. Koncert er til gengæld måske lige liiiidt federe end de andre? Det er i hvert fald en virkelig god mulighed for at opleve verden på, og så spille for andre, der forhåbentlig synes, at man er super fed, hvilket giver et ordenligt selvtillidsboost – hvem siger nej til det?

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Haha sjovt spørgsmål.. Øh.. “Lost Cause” er en god blanding mellem sad og good vibez, så den ville måske passe fint til forskellige situationer eller forskelligt humør. Det må være mit svar for nu…

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Jeg er jo uddannet historiker nu, haha, men det skal jeg IKKE lave. Hvis jeg kunne vælge mellem alt i hele verden, ville det være sygt optur at være vært på børneTV. Ellers har jeg længe haft planer om at lave et strømpefirma, men de planer holder jeg for mig selv lidt endnu – det går ikke at nogen stjæler my genius idea.