Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Foto: PR

Ugens Upcoming i denne uge er sangskriveren og rapperen Alvarado, der laver stilsikker hip hop med lækre low-fi beats. 

Bag navnet Alvarado gemmer sig den 27-årige Karlita Alvarado. Alvarados mål er at bryde med de kønsstereotyper, der findes inden for hip hop-genren, og med fordommene om hvad man må og ikke må som kvindelig rapper. Sidste år udgav Alvarado debut-EP’en Venusian, hvor hun med stor succes viser, at hun tør gå uden om de klassiske rap-punchlines. Tidligere denne måned udgav hun så den nye single “Illest”. Alvarado er Ugens Upcoming, fordi hun tør stå frem og rykke ved grænserne for danske kvindelige rappere

 

1. Hvem er Alvarado?
Jeg er en kreativ rapper der bor i København. Jeg er født i hovedstaden i El Salvador, opvokset forskellige steder i Californien, og senere forskellige steder i Danmark.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?
Det er en “sæt dig tilbage og ryge en spliff”-type musik. Ordleg, historier og lækre lo-fi beats.

3. Hvordan startede du?
Jeg var meget kreativ som tidlig teenager, og der var ikke råd til det store, så det var meget musik som jeg fordrev tiden med. Jeg ville bruge en masse tid på bare at analysere hvert musiknummer, som jeg blev vild med dengang. Jeg lærte at skrive tekster ved at skrive det ned, som jeg troede de sagde, og der blev jeg specielt forelsket i at skrive rap.

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver jeres musik?
Jeg skriver til beats, som jeg har fået af forskellige producere, og som der passer til hvad jeg føler. Så indspiller jeg det, hvis det har potentiale.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?
Jeg voksede op med mange indflydelser. Specielt da jeg var lille og boede i Californien med familien, der var alt fra latinamerikansk musik, rock, soul og hip hop, men da jeg blev ældre, så var det meget amerikansk East Coast rap og Dilla. Jeg havde en periode, hvor jeg ikke hørte andet end Nas og Jean Grae, også elskede jeg at se rap-battles online, selvom jeg ikke er så meget den slags rapper selv. Men den vibe har altid været noget, som jeg har været tiltrukket af.

6. Hvilke numre hører du mest lige nu?

Læs også  Ugens Upcoming: Vakle

Jeg hører alt med Dave East for tiden. Jeg kører bare hans albums/mixtapes igennem, når jeg får headphones på. Han er så dygtig til at give dig en visual som rapper. Hele SiR albummet, “Her Too” og specielt nummeret “Sugar” – sådan noget musik er kuren mod mørke vinter dage.  Og så er der et salsa nummer, som får mig op om dagen, som får mig i mega godt humør og gir mig D-vitamin til ørene, Oscar D’Leon med sangen “Lloraras”.

Læs også  Ugens Upcoming: Vakle

7. Hvad er du i gang med lige nu?
Jeg forbereder shows for året, færdiggør sange og er i gang med nye. Så skal jeg til Estland i næste måned med Black Daniels, hvor jeg er med på et par numre.

8. Hvad er drømmen?
At blive ved med at kunne gøre det her, og udvikle mig så meget som er muligt. Intet er urealistisk for mig. Jeg lader musikken vise vejen.

9. Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?
Koncert

10. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken en var det så?
“Bad Boy$” tror jeg. Jeg elsker historien, og den er så relatable for alle unge idag.

11. Hvis du ikke skulle lave musik, hvad ville du så lave?
Måske noget med det grafisk kreative. Jeg designer rigtig meget af mit artwork, og redigerer mine videoer selv.

Hør Alvarados nyeste single “Illest” lige her:

Læs også  Ugens Upcoming: Vakle