Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Foto: Christian Pathuel

A Man From Jupiter forener bittersød pop med aggresiv post-rock, og er Ugens Upcoming i denne uge. Du kan lære bandet og deres unikke lydunivers bedre at kende lige her:

A Man From Jupiter er en kvartet, der består af Jeppe Termansen på vokal, Oliver Søe Kristensen på bas, Mathias Skov Jepsen på trommer og Benjamin Bonnevie på guitar. Netop hjemvendt fra forårstour er drengene nu gået i studiet for at færdiggøre spændende, nyt materiale, som skal udgives senere i år. Bandet har afsluttet deres forårstour med at vinde Tinderbox Band Battle, og du kan derfor opleve dem i Tusindårsskoven, når Tinderbox løber af stablen til sommer. Sidste år udgav A Man From Jupiter deres debut-EP Why They Name Storms After People med fire numre, der flot præsenterer bandets unikke lyd, der både blander det poppede, elektroniske og rockede i et stort post-pop/rock mix. EP’ens tekstunivers kredser om menneskets skyggesider, og bandet er ikke bange for at tage fat i de mere dystre og tunge emner, når de sammen skaber deres musik.

Hvem er A Man From Jupiter?
Vi er Jeppe, Benjamin, Mathias og Oliver, der alle oprindeligt er fra Vestsjælland. Nu er vi spredt udover det ganske land, men vi øver stadig i Slagelse.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?
Pop/rock med progressive elementer, der kigger frem hist og her. Vi er så småt ved at inkorporere idéer fra den elektroniske popverden, som kommer til udtryk på vores kommende udgivelse.

Hvordan startede I?
Bandet startede med at være et tomandsprojekt mellem Jeppe og Mathias, der spyttede en masse fede popsange ud. Benjamin og Oliver joinede, til at starte med, som session-drenge til at fylde musikken ud. Efterhånden begyndte det at blive et mere kollektivt projekt, hvor vi alle fire bød ind. Dette var dog ikke uden retningsforvirring, da vi hver især kommer fra meget forskellige musikalske baggrunde. Mathias har for eksempel altid spillet metal-trommer, Jeppe er dedikeret popsanger, Oliver er til rockbas med plekter og Benjamin har en mere jazzet indie-approach til sin guitar. Langsomt fandt vi en måde, hvorpå alle de ting kunne blende til et forenet udtryk, især med hjælp fra Anders Termansen, Jeppes storebror, som lige nu også fungerer som vores producer.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?
Oftest er det en meget nøgen idé, der bliver præsenteret for resten af bandet. Vi stoler meget på hinanden og hinandens kompositoriske evner, så alle er meget trygge ved, at deres idé kun bliver bedre ved at lade hele bandet tage del i processen. De sange der går fra to akkorder og en melodi til et færdigt skelet på et kvarter, er oftest det bedste vi laver. Det er nok det, der får det poppede frem i os, da tiden ikke bliver brugt på at skabe den mest innovative melodi eller det mest komplicerede riff, men snarere at det ligger godt i munden, og at det kan spilles på en akustisk guitar og synges op ad uden, at det bliver kedeligt. Derfra ved man, at man har et godt nummer.
Til gengæld kan vi godt bruge utroligt lang tid på arrangementet og selve sounden, hvor synth-lyde og effektpedaler bliver justeret i én uendelighed. I forhold til tekster er det oftest notater og tankemylder fra én eller flere medlemmer, der samles til en tekst. Det kan skabe nogle ret flotte, og i vores tilfælde meget dystre, billeder når man kombinerer flere tanker og lyriske idéer fra flere forskellige hoveder. Så er det som om, at sangen kommer op i næste gear, når to linjer der ikke umiddelbart har noget med hinanden at gøre, bliver sat sammen og lige pludselig kaster en helt anden fortælling fra sig.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?
I og med at vi er så forskellige musikere, så kommer inspirationen også mange steder fra. Noget vi dog har kunnet være fælles om, har været danske rockbands fra 00’erne, da vi alle er vokset op med Boogie-listen. Mew, Kashmir, Dúné, Carpark North, alle de drenge der. Tame Impalas ”Currents”-plade gjorde også noget fedt for os, samt The War On Drugs og Bring Me The Horizon.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?
Future Islands.

Hvad er I i gang med lige nu?
Vi er i gang med at færdiggøre nogle indspilninger med den føromtalte Anders Termansen, som ser dagens lys i år. Derudover har vi fået æren af at spille på Tinderbox til sommer, så vi er ved at forberede et show af format. Man har noget at bevise, når man skal spille side om side med kæmpenavne som The Killers og Kings Of Leon.

Hvad er drømmen?
At kunne mødes dagligt i øveren og skabe musik, og ikke skulle tænke på så meget andet end det og de milliarder af koncerter, der er i kalenderen.

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker I?
Studiet er helt klart det kreative miljø, hvor vi blomstrer mest som band. Der er ingen begrænsninger, og alt kan og vil blive prøvet af. Vi er kæmpe gearnørder, og vi kan godt lide studier, der har lækre ting til rådighed, som kan tilføje en dimension til musikken, vi ikke ville kunne frembringe derhjemme uden at bruge vanvittige summer penge. Vi har for eksempel lige været i Carpark Norths studie i et par dage – det var synthesizer-himlen. Selvfølgelig elsker vi også koncertformatet, og den direkte feedback man får fra et publikum. Det er dér man mærker allerbedst, om det man har lavet holder. Hvis ikke, så føles det som at sige en dårlig idé højt, der lød godt i ens hoved. Det giver motivation til at gå hjem og fucking øve sig og skrive noget federe!

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, som folk skulle lytte til, hvilken var det så?
“In Solitude” fra vores debut-EP Why They Name Storms After People, der kom ud sidste år. Det er det fedeste nummer at spille live, da det er skrøbeligt og eksplosivt på samme tid, og temposkiftet i outroen får en frem i sædet.

Du kan opleve A Man From Jupiter live, når de spiller til AuditionDays på Huset i København den 26. april. Hør deres single “The Edge” lige her: