Foto: Zak Abel//PR

Endnu en arbejdsuge er ved at gå på hæld, og weekenden står for døren. Derfor skal du ikke snydes for en ny omgang UIMODSTÅELIGE hits, som denne gang bringer dig lækker elektropop og R&B, chill hiphop og smooth folk. Du kan finde listen på Spotify, men du kan også bare lytte til den lige her. Og så kan du læse vores anbefalinger af tre udvalgte hits fra listen, som i alt byder på ti nye tilføjelser i denne uge.   

SHOR – “Calm of the Sea”

Chris Butcher er en 22-årig London-baseret sangskriver, som står bag artistnavnet SHOR, og “Calm of the Sea” er hans debutsingle. Buthcer havde i første omgang kun i sinde at skrive og producere musik for andre, men efter at have haft problemer med at finde sangere til hans produktioner, har han selv givet sig i kast med vokalerne. Han har indset, at brugen af egen stemme er med til at skabe mere autentiske produktioner, og det er vi meget enige i.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 41

“Calm of the Sea” starter med et minimalistisk, elektronisk lydbillede i verset, men bryder ud i en mere storslået opsætning i omkvædet. SHORs vokal er klart i fokus på det her nummer, og bliver undervejs understøttet af en masse herlige effekter, både på keys og gennem drumpads.
Butchers stemme er meget nærværende og følelsesladet, især når han fortvivlelsesfuldt synger:

“Why don’t you believe me? // I’m the calm of the sea.” 

Tjek det uimodståelige hit ud i bunden af artiklen.

Gnash & Imad Royal – “superlit”

Gnash er teamet op med Imad Royal og har skrevet “superlit”, som er en helt vildt chill hiphop/soul/singer/songwriter-single. Det oser af casual på det her nummer, og drengene hygger sig bare. Lydbilledet passer virkelig godt til dagens vejr, så man kan drømme sig tilbage til en af de få varme sommerdage, vi havde i år. Der er god stemning og god energi at hente herfra, og man bliver i hvertfald i godt humør af det.

Selvom jeg umiddelbart vil kalde overgenren hiphop, så kommer den gode stemningen i høj grad fra nogle af de mere soul’ede elementer i korstemmer og instrumentation. Og så bliver man allerede i introen præsenteret for et muntert, singer/songwriter-agtigt lydbillede, som er bærende for resten af nummeret. Når så hiphop-elementerne i beatet og rappen lægges oveni, så har man altså opskriften på et hit, der får dig til at smile og lægge alle bekymringer til side.

Læs også  Vil du arbejde i musikbranchen? Ansøgningsfristen til Innovative Music Management nærmer sig

Zak Abel – “The River”

Den engelske musiker Zak Abel er kun 22 år gammel, men har allerede gjort sig godt bemærket på den internationale popscene. Han er ganske vidst allerede på vores UIMODSTÅELIGE med nummeret “Only When We’re Naked”, men hans nye single “The River” fortjener også en plads.
Hans musik er en god blanding af soul’et, sexet R&B og livsglad flødepop, og det her nummer er ikke en undtagelse.

Læs også  10 hurtige til Little Dragon

Han rammer i singlen en lidt dyster stemning, som især etableres igennem den brede synth-pad og de mange smooth, elektronisk elementer. Nummerets groove læner sig klart imod en tilbagelænet R&B, imens både opbygningen, vokalen og effekterne er meget poppede. Det hele munder ud i en storslåethed med ekko-fyldte klap og mere kraftfulde effekter, imens Abel skråler “She don’t have no choice.” Alt i alt en fed produktion, som afsluttes i et nedtonet, mellow lydbillede.
Du kan høre Zak Abel på listen herunder, og så kan du desuden opleve ham live i Lille VEGA på tirsdag. Læs mere her.

Ellers tilføjet:

BØRNS – “Sweet Dreams”
Future Animals – “Ask For It”
LEX AUDREY – “»GodGiven«”
Whitney – “You and Me (Demo)”
Aksglæde – “Næste Sommer”
Wild Ones – “Invite Me In”
Fabrizio Cammarata – “Come And Leave A Rose”