Foto: Sigur Rós // Januz Miralles & Tomaas

Denne uge er fyldt med spændende og anderledes koncerter, blandt andet en genreudfordrende koncert på Musikcaféen i Huset Kbh og en fælles koncert med Vera, Goss, Vasco og School of X på VEGA og Radar.

Tirsdag den 3. oktober

Zak Abel – Lille VEGA

I aften spiller Zak Abel koncert i Lille VEGA på Vesterbro i København, og det er vi personligt ret begejstrede for. Hans musik er ren pop, men med en soul’et vibe, og hans lækre stemme er et meget bærende element. På sine indspilninger har han en flot og fyldig klang, både i det dybe og i det høje leje, og det bliver forhåbentlig ligesådan, når han optræder live.
Den London-baserede singer/songwriter på blot 22 år har, på trods af sin unge alder, været aktiv musiker i et par år nu, og udgiver sit nye album Only When We’re Naked nu på fredag. Vi glæder os derfor til at opleve ham i aften, hvor han måske spiller nogle hidtil ukendte hits fra den nye plade. Indtil videre kan du lytte til hans seneste albumforløber, “The River”:

Onsdag den 4. oktober

Musikparlamentet – Huset KBH

Denne onsdag kan du opleve et helt unikt koncertkoncept, hvor to vidt forskellige bands med forskellige genrer vil spille side om side og fortolke hinandens musik.
Den uafhængige debatforening Musikparlamentet har i samarbejde med Roskilde Festival skabt en helt særlig aften med et nyt koncertkoncept, der inkluderer både koncerter, fortolkninger og talks. Konceptet har de døbt Genklang, og med det vil de udfordre de vanlige og fastlagte tanker om genrer, både musikalsk, kulturelt og livsstils-mæssigt.
Aftenen er faciliteret af tidligere P6-beat vært Malte Weis, som vil stille dybdegående spørgsmål til de to bands omkring deres musik, genretilgang og livsstil.
De to bands på aftenen er det syv mand store psych-rock band Red Lama og den new age og ambient-elektroniske duo Astral TV.
Dermed er der er lagt op til en helt speciel og genreudfordrende aften på Musikcaféen.

Lamb – Store VEGA

Vi er ude i endnu en anbefaling af en sanger/producer-duo, men det er også bare fordi de er så fede. Lamb består af sanger og sangskriver Lou Rhodes og producer Andy Barlow. Deres musik er i den elektroniske genre, og er overvejende poppet, men også med inspiration fra blandt andet det mere psykedeliske og drum’n’bass-baserede – og så også lidt jazz.
Stemningen i deres musik er, på grund af det interessante genre-mixup, både mystisk og drømmende. De skaber helt klart et meget dragende musikalsk univers, som man kan opleve på Store VEGA i København på denne onsdag aften.
Bandet har udgivet hele syv album i perioden 1996-2014, men nyligst har de altså for et par uger siden smidt singlen “Illumina”. Giv den et lyt her:

Torsdag den 5. oktober

School of X / Vera / Goss / Vasco – Lille VEGA

Læs også  Slowes udgiver singlen "Tell Me Why" forud for kommende EP

Denne torsdag er der linet up til en utroligt spændende koncert med fire forskellige, fremadstormende danske kunstnere.
De kender alle hinanden gennem musikken, og er alle i fuld fart på vej frem på den danske og internationale musikscene.

Vera
Vera blev kendt gennem sit første udspil ”In and Out of Love”, hvis smooth, saxofonprægede R’n’B blev P3’s uundgåelige og ”Artist of the Month” på BBC Radio 1.
Tidligere i år udgav han nummeret ”Falling” med den norske kunstner Okay Kaya, som også med det samme blev taget imod med kyshånd.

School of X
Rasmus Littauer, manden bag School of X, er efterhånden en af de mest hypede, upcoming kunstnere i Danmark. Med sin utrolige tilstedeværelse og talentfulde sangskrivning har han taget Danmark med storm. Han har lige udgivet sin debut-EP ”titel”, og er i fuld gang med at spille live-koncerter i hele landet og udlandet, eksempelvis på Reeperbahn Festival i Hamborg i sidste måned.
Han skriver nyskabende electro-pop med stor fokus på synths og trommer, altid toppet flot af med hans karakteristiske og lyse stemme.

Goss
Goss spiller elektronisk pop med et særligt fokus på synths, drumpads, fyldige klaverakkorder og forskellige vokalarrangementer.
Ligesom Vera har han også opnået ros fra BBC Radio 1’s radiovært Huw Stephens, og er spået en stor karriere. Han har hjulpet til på Møs seneste plade, men fokuserer nu på sin solokarriere. Hans første udspil er co-produceret af Vera og Vasco.

Vasco
Vasco er ved at blive kendt for både sin musik og sine producer-bidrag, som blandt andet tæller navne som Goss, Soleima og Scarlett Pleasure.
Sine egne produktioner har han udgivet på det belgiske label Pelican Fly (Cashmere Cat, Lido) og på Ryan Hemsworths pladeselskab Secret Songs.

Dette unikke samarbejde fortsættes desuden fredag, hvor de optræder på Radar i Århus.

Communions + support: Modest – Pumpehuset

Den danske indierock-kvartet Communions gæster Pumpehuset i København torsdag aften. De har udgivet deres debutalbum Blue igennem det amerikanske label Fat Possum Records, og har på den måde allerede markeret sig flot på den internationale scene. Desuden er de allerede igang med at producere deres næste plade, så der vil være mulighed for at høre noget af det spritnye materiale til koncerten.
Deres musik byder på catchy, melodiøse og lyse tracks, og efter en sommer fyldt med koncert-optrædener er de brandvarme og klar til at fyre den af.

Communions bliver supportet af århusianske Modest, et charmerende rockband, som i sommers spillede på Roskilde Festivals Rising scene. Her var vi på pletten med en anmeldelse, hvor vi udtalte:

“Der er tit og ofte folk, der skal påstå, at “rocken er død”. Det vil jeg ikke tro på, og det gør jeg heller ikke. Aarhusianske Modest viste tirsdag eftermiddag med selvsikkerhed, at rocken langt fra er på vej ud – men hvor de så tager den hen, er jeg stadig ikke helt sikker på.”

Bandets instrumentale side byder på “legesyge guitarriffs, melodiske, melankolske og rastløse lydflader og hårdtslående trommer, der altid er på vej “der-ud-af.”” 

Der er altså meget godt musik i den rockede afdeling at hente på Pumpehuset torsdag aften.

Snavs – Train

Læs også  PREMIERE: Hør The Radar Posts nye single "Lifeline"

Andreas Holdø står bag DJ-navnet Snavs. Med sin hårde og tunge trap er den danske DJ ved at gøre sig godt bemærket internationalt, især i USA, Australien og Asien. Hans musik er meget kompromisløs og straight-forward, og den er god til at skabe en stemning af, at nu skal det bare være vildt og voldsomt. Det bliver helt sikkert en crazy fest på Train i Århus torsdag aften – og igen i Københavns Lille Vega om fredagen, hvor han også spiller. Og han glæder sig til at optræde herhjemme:

“Det betyder meget for mig også at bevise hvad jeg kan i Danmark.”

Fredag den 6. oktober

The Chairman – Templet

Efter at have haft ham på vores essentielle albumudgivelser for sidste weekend kan vi nu afsløre, at denne fredag aften gæster The Chairman Templet i Lygnby. Det gør han for at starte sin oktober-turné, som netop kommer i forlængelse af udgivelsen af albummet The Strange Life.
Vi har generelt været meget glade for Lucas Berner, a.k.a. The Chairman, og hans genresammensmeltede, elektroniske musikalske udtryk. Vi er derfor edderspændte over at kunne opleve ham til en række af koncerter, som altså skydes igang på Templet, så han for alvor kan præsentere sine komplicerede og velovervejede produktioner for os.

Virgin Suicide – Gimle

For et par uger siden udgav Virgin Suicide deres andet album Forever Trouble, og i den forbindelse er de taget på en turné med i alt ni koncerter. De har dog allerede en del koncerter på bagen efter udgivelsen af deres debut-album Virgin Suicide i 2015.
Deres musik er meget centreret omkring den glade guitar-pop, som efterhånden er blevet et af bandets kendetegn. De har dog om det nye album udtalt følgende:

“Vores lyd har fået mere pondus og højt til loftet, og vi bruger væsentligt mere distortion og flere guitarlag på det nye album. Det bliver fedt at forene de elementer med vores gamle sange på turnéen.”

Du er så heldig, at Virgin Suicide både kan opleves på Gimle i Roskilde fredag aften, og igen lørdag aften på Stengade i København. Bliv inspireret af titelsangen “Forever Trouble” her:

Lørdag den 7. oktober

Sigur Rós – Forum 

Lige netop den her koncert kunne måske godt gå hen og blive udsolgt snart, for ganske vidst er Forum rimelig stort, men det er islandske Sigur Rós også. Bandet er kendt for deres helt eminente etablering af et lydlandskab og et lydunivers, som man ikke kan høre nogen andre steder. Det er alternativ rock og art-rock, når det er aller-allerbedst.

Læs også  Frost Festival 2018 offentliggør første fem navne

Som noget helt særligt synger bandet ikke kun på engelsk og islandsk, men også på det selvetablerede sprog Vonlenska, som bygger på rækker af usammenhængende stavelser uden grammatiske foranvisninger eller nogen faktiske meninger. Mange er af den opfattelse, at bandet primært synger på islandsk, men meget af musikken bliver altså sunget på det her selvopfundne sprog. Det er meget specielt, men utrolig smukt.

Du må nok hellere købe billetten nu, hvis du vil sikre dig en plads til deres koncert i Forum i København. Har du ikke hørt om Sigur Rós før, så er det måske også på tide. Du kan starte med at tjekke den her sang ud:

TÅRN – DR Koncerthuset

TÅRN skal spille i selveste Koncerthuset i DR i København, hvilket vi allerede teasede for, da bandet havde annonceret deres danmarksturné. Her skrev vi blandt andet følgende:

“De er kendt for at være et band, der er særlig gode live, og de tilføjer altid flere musikere til deres live-shows som giver en endnu dybere dimension til deres musik.
Det gør at deres rockede udtryk rigtig kommer til sin ret, og man kan mærke, at det er et band, som virkelig gerne vil deres publikum.”

Bandet består som udgangspunkt af trioen Erik Apollo, Daniel Scheffman og Hans Henrik Thomsen, men man kan altså godt forvente et større band, når de optræder på lørdag i Koncerthusets Studie 3. Deres musik er dansksproget og ærlig, og rammer den bløde og charmerende indierock-feeling. Hør selv:

IRAH + support: Simon Brinck – Lille VEGA

IRAH er en dansk trio, som igennem deres musik bevæger sig ud i et lydligt univers af alternativ pop med inspiration fra alt godt fra havet – lige fra ceremonimusik til melodiøse moderne toner. Det meget elektroniske lydbillede fordrer en smuk vokal og en fyldig stemning. I sommers spillede IRAH i warm-up dagene, og vi var på pletten med en positiv anmeldelse, hvor vi blandt andet sagde følgende om deres optræden:

“Stine Grøns vokalpræstation gennem koncerten var fejlfri, og nåede gang på gang nye imponerende højder. Med smukke udgaver af materialet fra debutalbummet Into Dimensions – og en særligt betagende udgave af titelnummeret – begav IRAH sig ud på en musikalsk rejse, der var både skrøbelig, voldsom, modig og gennemført.”

Der er altså en storslået, smuk og gennemført musikalsk oplevelse at hente denne lørdag aften på i Lille VEGA i København.

Som warm-up til IRAH kan man opleve Simon Brinck, en københavnsk guitarist, komponist og producer. Som noget ganske særligt er hans musik skabt med overvejende brug af stemmesamplinger, som han efter sigende også skulle kunne få til at fungere rigtig godt i live-situationer. På samme måde som IRAH skaber han – omend det er noget anderledes – et musikalsk univers fuld af følelse, sårbarhed og virtualitet.