Foto: LY//Andreas Pless

I denne uge anbefaler vi igen nogle af de mange koncerter, som du kan (og bør) opleve. Der er noget for en hver smag, lige fra 60’er-lignende støj- og syrerock til urban hiphop og rap. Flere af koncerterne er desuden med to eller tre kunstnere samlet, hvilket vil sige, at du får endnu mere for pengene og endnu mere på opleveren. 

Tirsdag den 26. september

Ulrika Spacek – Loppen 

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave senere i dag, kan du med fordel bruge din aften i selskab med Ulrika Spacek. Det engelske band laver en meget tilbagelænet form for støjrock, hvor der er masser af distortion og megafon-vokallyd at hente. Deres fokuserede, soniske lydbillede er meget dragende, og giver en følelse af ‘mer vil have mer’. Når først man er blevet taget ind i deres helt unikke univers, har man bare lyst til at blive der og opleve det berusende trip, som musikken giver.
De fem gutter har allerede etableret sig godt som band med udgivelserne The Album Paranoia (2016) og Modern English Decoration (2017). Det er i høj grad det tredobbelte guitar-udspil, der giver bandet deres kendetegn og lægger op til de velproducerede, soniske landskaber, som du kan høre i aften på Loppen på Christiania i København.

Torsdag den 28. september

LY + Support: Harko – Studenterhuset

LY er et dansk indierock-band bestående af fire drenge, som alle har spillet sammen før på kryds og tværs i andre projekter. Bandet er bygget op omkring kærligheden til at skabe og udtrykke sig igennem musik. Det udmunder sig i en form for melankolsk kærlighedspoesi fyldt med effektfuld strum-guitar og en afdæmpet pumpebas. Vi er altså ovre i den mørke pop/rock-ende, og det hele emmer af shoegaze-elementer (dvs. at guitaristen er nødt til at kigge ned hele tiden, fordi han med sin fodpedal skal holde styr på alle effekterne).
Forsangeren og sangskriveren Caspian Christiansens stemme rangerer meget bredt, og han når flyvende højder med ordene “Du og Jeg” i omkvædet af deres single af samme navn. Singlen udkommer på fredag, og er pt. i fokus på DR’s Karrierekanon, men du kan allerede få lov til at høre den torsdag, når LY gæster Studenterhuset i København.

Læs også  Koncertanbefalinger for resten af december måned

Her bliver de ledsaget af Harko, et andet splinternyt band, som også befinder sig inden for den melankolske indierock. Med tvivl og kærlighed som sangenes hovedtemaer byder bandet på en følelsesladet lyd. Musikken er meget lowkey og med fokus på guitar og vokal, og vi havner igen i en form for mørk, pop/rocket genre med et følelsesladet udtryk og en stærk lyrik.

Fredag den 29. september

Death Machine + Esben Amdisen – Huset KBH 

Death Machines musik er heldigvis ikke så voldsom, som navnet ellers antyder. Det er ganske folket med en spacy stemning, og minder på mange måder om Bon Iver og Sufjan Stevens. Bandet består af fire danske drenge, som med inspiration fra den klassiske, amerikanske folk-rock søger at skabe musik, der på én og samme tid byder på storslåethed og nærvær.

De bliver denne fredag supportet af Esben Amdisen, hvis lyd rammer den mere klassiske rockgenre med inspiration fra især 60’erne og i dag. Han har for nyligt udgivet singlen “Du er død”, som er det første udspil i år, efter at han sidste år udkom med albummet De lokkende lys.
Hans musikalske stil bygger på en stærk drivkraft i groovet hos bas og trommer, og nærmer sig på nogle punkter næsten syrerock.

Benal – Train (Få billetter tilbage)

Vi har efterhånden nævnt Benal en del gange i løbet af de sidste par uger, både for deres plads på vores UIMODSTÅELIGE hits på Spotify og for deres album Hvis det virkelig er vigtigt, som vi gav fem stjerner. Senest roste vi dem for deres sublime optræden ved P3 Guld, hvor de også hev Guldprisen hjem.

Hiphop-duoen er i den grad oppe og ringe for tiden, både hos os og generelt i det danske musikliv. Deres koncert på Train skal derfor også have en varm anbefaling, for det ER virkelig vigtigt, at du ikke går glip af den, hvis du ellers befinder dig i Århus fredag aften.
Med de fedeste, elektroniske beats og den sprødeste, aggressivt rappende vokal har Albert og Benjamin fæstnet dem selv som en del af den store danske musikscene. Efter at have oplevet dem live til P3 Guld, kan vi godt med sikkerhed sige, at deres koncert vil være noget ud over det sædvanlige. Der er kun få pladser tilbage, så du skal rubbe neglene og købe din billet nu, hvis du skal være én af de heldige.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 49

IRAH + Support: Simon Brinck – Radar

IRAH er en dansk trio, som igennem deres musik bevæger sig ud i et lydligt univers af alternativ pop med inspiration fra alt godt fra havet – lige fra ceremonimusik til melodiøse moderne toner. Det meget elektroniske lydbillede fordrer en smuk vokal og en fyldig stemning. I sommers spillede IRAH i warm-up dagene, og vi var på pletten med en positiv anmeldelse, hvor vi blandt andet sagde følgende om deres optræden:

“Stine Grøns vokalpræstation gennem koncerten var fejlfri, og nåede gang på gang nye imponerende højder. Med smukke udgaver af materialet fra debutalbummet Into Dimensions – og en særligt betagende udgave af titelnummeret – begav IRAH sig ud på en musikalsk rejse, der var både skrøbelig, voldsom, modig og gennemført.”

Der er altså en storslået, smuk og gennemført musikalsk oplevelse at hente denne fredag aften på Radar i Århus.

Som warm-up til IRAH kan man opleve Simon Brinck, en københavnsk guitarist, komponist og producer. Som noget ganske særligt er hans musik skabt med overvejende brug af stemmesamplinger, som han efter sigende også skulle kunne få til at fungere rigtig godt i live-situationer. På samme måde som IRAH skaber han – omend det er noget anderledes – et musikalsk univers fuld af følelse, sårbarhed og virtualitet.

Lørdag den 30. september

Rasmus Matthiesen – Ideal Bar (VEGA)

Den danske folk-musiker Rasmus Matthiesen har før været under vores loop. Vi fik en snak med ham efter hans koncert i år på Smukfest, hvor vi blandt andet skrev:

“Selv beskriver Matthiesen sin musik som nutidig, dansksproget folk-rock og pop med tråde tilbage i tiden”

Han har i sidste uge udgivet pladen Alt Godt, hvor han mest af alt tager dig med igennem ungdommens tanker og følelser omkring drømme og forventninger. Han har forsøgt at ramme netop den lyd, som er beskrevet ovenfor, og på lørdag kan du høre den og ham på VEGAs Ideal Bar i København.

Læs også  Kelela - Pumpehuset

Manus Bell + Annelise + Lady Smita – Spillestedet Stengade 

Som den sidste anbefaling i denne omgang vil vi nævne et lidt særligt line-up med tre urbane, spirende kunstnere, der har samlet sig om PÅ TVÆRS TOUR rundt i Danmark. Denne aften afslutter de touren på Spillestedet Stengade i København, en tour som på facebook-eventet er beskrevet med ordene: “På tværs af lyd, sprog og køn”.

Den første af de tre kunstnere er Manus Bell, en politisk ildsjæl med et vanvittigt godt flow. I et mix mellem dansk og engelsk formulerer han sig på fornem manér med forskellige politiske budskaber, alt sammen leveret med et tungt beat i baggrunden. I 2016 udgav han blandt andet EP’en Knowledge Speaks, Wisdom Listens i samarbejde med den elektroniske duo Buzzer, som stod for en række svedige tunes til at understøtte Manus Bells drivkraftfulde vokal. Denne aften byder på den samme konstellation, da Buzzer står som featuring hos rapperen, så der er i den grad noget at komme efter.

Next up: Annelise.
På den urbane scene er hun én af de få kvindelige artister, men for dælen, hvor kan hun vippe mange mandlige artister af pinden på den front. Musikken byder på orientalske toner og melodiske beats, imens Annelise fører sig frem på Natasja-lignende vis med et til tider imponerende højt antal ord i minuttet. Hun har tidligere gæstet Pumpehuset Byhaven, som Bands of Tomorrow er helt vilde med, og her leverede hun også en overlegen performance. Hun sætter virkelig standarden, og viser et fantastisk engagement på scenen, hvor hun er ekstremt inddragende med en kærlig og selvsikker attitude. Hun har et budskab, og det stråler ud af hende.

Tredje navn på aftenen er Lady Smita, som i sin tid blev kendt for P3-hittet “Du Får Ik’ Punani”. Hun har siden givet sig i kast med en spirende DJ-ekspertise, og vil også bruge pulten som sin base til aftenens optræden – selvom hun gerne griber mikrofonen, når beatet kører.
Hun bevæger sig generelt imellem mange genre, men ynder at falde tilbage på den digitale dancehall, som hun også kendetegnes ved. Hendes nyeste single “Piger nu om dage” er desuden også udgivet i en featuring-version, hvor ovennævnte Annelise udfolder sig som urban rap-queen.