Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Blå Scene
Dato: Lørdag den 10. juni kl. 14.00

Sidst, jeg så britiske Tom Odell, var det i et teenage-proppet Lille Vega en kold aften i 2013. I dag, på Northside Festival, er rammerne en smule anerledes, og jeg er spændt på at se, om den populære herre kan fylde pladsens mudrede arealer.

Tom Odell – NorthSide 2017
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Sidste gang Tom Odell spillede foran Northsides publikum blev han ramt af forsinkelser, der resulterede i en koncert på blot 30 minutter. I dag er han tilbage for at tage revanche. Og det blev en god en af slagsen, største dele af tiden.

Læs også  Vera - Good Job No Conversation (EP)

Allerede under andet nummer “I Know” viste det sig, at Odell og co. havde at gøre med et dedikeret crowd, der var ligeså oplagt som sangeren selv.

Han sidder foran sit store, smukke flygel iklædt solbriller og velourjakke med læderærmer. Selvom musikken ikke just indikerer det, har vi her at gøre med en ægte rockstjerne. Eller i hvert fald en, der har potentialet til at blive det.

Debutpladen Long Way Down (2013) har i mine tidlige gymnasieår været fast hymne med et snert af besættelse. Andet og seneste udspil Wrong Crowd (2016) har aldrig formået at sætte sig fast, og jeg må også indrømme, at jeg under koncerten står en smule af, da de poppede, nærmest disko-agtige, produktioner når sin vej på eftermiddagens setliste.

Læs også  Vera - Good Job No Conversation (EP)

Det er under de lavmelde numre, vi når højdepunkt, hvor intensitet og lækre, tildels funky, soloer af henholdsvis bassisten og guitaristen går hånd i hånd, og en særlig stemning udfolder sig.

Vokalpræstationen er skarp koncerten igennem, og jeg kan ikke påpege nok, at de følsomme fraseringer i den hæse stemme giver en hjerteskærende effekt på publikum. Mig inklusiv.

Det er under ældre numre som “Lost” og “Grow Old With Me”, at publikumsreaktionen er højest bemærkelsesværdig – i helheden savner jeg dog lidt af det.

26-årige Tom Odell er ikke blot en mand med vokalen og energien i orden. Hans musikalske kompetencer er så stærke, at de kan skæres med en kniv i luften, og er derfor værd at slå fast.

Læs også  Vera - Good Job No Conversation (EP)

“Hold Me” præsenterer en mere rocket lydside, der fungerer overraskende godt, mens hittet “Another Love”, gennemskueligt nok, ebber ud i en eksplosion af fællessang.

Det har derfor været en momentvis fejlfri koncert, hvor alt gik op i en højere enhed. Men da der blev luftede numre fra den nyere del af repertoiret, forsvandt den sårbare Odell, som vi i sin tid blev præsenteret for. Og det er stadig dér, han står stærkest, rockstjerne eller ej.

Anmeldelse