Foto: Henrik “Mauser” Reerslev

Det er efterhånden nogle år siden, man har kunne finde amerikanske The Shins på en dansk koncertplakat, men søndag gjorde bandet comeback på dansk jord. De kom triumferende med stor energi, men slutproduktet havde ikke samme niveau som den energi og eksplicitte musikglæde, som bandet lagde for dagen.

The Shins – Store VEGA
2.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Med afdæmpet, blå belysning og en appetitvækkende intro indtog The Shins scenen på Store VEGA søndag aften. Spænding var der masser af hos et publikum, hvis gennemsnitsalder afspejlede The Shins’ lange aktive levetid. Spændingen blev i momenter indfriet, men trods en forholdsvis vellykket indsats for at engagere folk i koncerten måtte de se til, mens The Shins primært eksekverede deres aktuelle album Heartworms, der besidder en country- og folk-lyd, som leder ens tanker hen på the wild, wild west.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Det hele var ikke nyt. The Shins supplerede sit nyeste album med ældre produktioner, som vakte glæde blandt et publikum, der virkede til at have set frem til koncerten med lys i øjnene og som da også havde et solidt kendskab til bandets sange. Ældre såvel som nye.

Vokalens (for) fremtrædende rolle

Forsanger James Mercers vokal fik en central rolle under søndagens koncert. På både positiv og negativ vis.

Det var ikke altid, den virkede afstemt med bandets øvrige tekniske gøren og laden. Det kom især til udtryk under bandets seneste single, “Half a Million”, som virkede til at være federe at performe for bandet selv end at høre på hos publikum. De så til, mens James Mercer energisk forsøgte at involvere dem med en vokal, der under det meste af koncerten lød for høj i forhold til den lyd, bandet præsterede. Og netop denne præstation var der ikke en finger at sætte på.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Det fjerner imidlertid ikke fokus fra, at James Mercers vokal havde en for fremtrædende rolle og ikke kom til sin fulde ret, da The Shins besøgte det historiske spillested i den vestlige del af København.

Præferencens tydelige sprog

Violinen fik en anden lyd, da bandet spillede hittet “New Slang” fra albummet Oh, Inverted World fra 2001. Nummeret aktiverede folks stemmebånd og skabte en atmosfære i VEGA’s mørke rum, hvor folk glædeligt og fascineret kiggede op på scenen, hvor James Mercers ageren var tilpasset nummerets hastighed. Tiltrængt efter en time, hvor den alternative indie rock blev suppleret med en lyd af elementer, der bedst kan karakteriseres ud fra genrene country og up tempo folk.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Generelt virkede bandets stille numre til at være at foretrække hos publikum, hvor Patti King, der varetager bandets keyboard, fik brilleret og vist sit mangfoldige musikalske talent, der tillader hende at spille alt fra keyboard til violin. Imponerende og en sand fornøjelse at se.

The Shins’ optræden blev en blandet landhandel. Folk fik meget af det, de kom efter, men det blev aldrig en aften, som levede op til de forventninger, der helt berettiget er forbundet med bandet – taget deres musikalske historik og anerkendte produktioner i betragtning.

Anmeldelse