Foto: PR

I går aftes blev den amerikanske prisuddeling, Grammy Awards, afholdt for 59. gang. I den forbindelse kigger vi nærmere på de nominerede fremadstormende kunstnere i kategorien ‘Best New Artist’, som tit kan overses til fordel for mere etablerede prisvindere. 

Grammy Awards 2017 blev afholdt for 59. gang i går aftes og nåede et publikum på omkring 80 millioner mennesker. Det er en fornem pris at vinde, ikke bare i USA men på verdensplan, og herhjemme har vi hørt meget om for eksempel Lukas Graham og verdenshittet “7 Years”, der var nomineret til hele tre awards. Der er i det hele taget en del gengangere kategorierne imellem og aftenens helt store vinder var Adele, der vandt fem ud af fem af de allermest anerkendte priser. Vi vil dog dykke lidt mere ned i de kunstnere, som var juryens bud på USA’s musikalske fremtid: De nominerede i kategorien ‘Best New Artist’.

Kelsea Ballerini

Kelsea Ballerini er billedet på den stereotype, hvide, amerikanske ‘girl next door’, og hun minder om Taylor Swift, da hun først kom frem med hittet “Love Story”. Ballerini spiller på alle klicheerne, og det uskyldige ydre er med til at underbygge fantasien om naboens pige, der ikke er så uskyldig, som hun lader til at være… Hendes debutalbum hedder ligeledes The First Time, og blev udgivet i 2005. Du skal lytte til Kelsea Ballerini, hvis du er til sukkersød contry/pop med banjo, sydstatsdialekt og stilrene stemmeknæk. Hendes video til nummeret “Peter Pan” har næsten 27 millioner afspilninger på YouTube, så begrebet ‘ny kunstner’ må være i et amerikansk målestoksforhold.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

Anderson .Paak

I en helt anden boldgade findes rapperen og soulsangeren Anderson .Paak. Han debuterede med albummet Venice i 2015, men det var først med albummet Malibu, at han i 2016 for alvor gjorde sig bemærket. Det sjældne ved Anderson .Paak er, at han udover at være frontfigur i livekonstellationen ‘Anderson .Paak & The Free Nationals’ også er trommeslager og endda en smadderdygtig en af slagsen. Han blander soul, funk og hiphop i sit overlegne musikalske univers. Det som især er interessant ved Anderson .Paak er hans rytmiske sans, som udover på trommesættet også kommer til udtryk i hans hæse, karakteristiske vokal. Han swinger helt vildt fedt.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

The Chainsmokers

The Chainsmokers har over 99. millioner views på deres musikvideo til hittet “Paris”, som udkom i midtjanuar 2017! Den amerikanske DJ-duo laver elektronisk pop/dance musik, hvor autotune er en bevidst effekt på de rolige mandevokaler. Nå ja, og så vandt de i går aftes en grammy, ikke som ‘Best New Artist’, men for ‘Best Dance Recording’ med nummeret “Don’t Let me Down”. De mixer pop og EDM på den måde, der appelerer bedst til masserne. Derfor kan det kun forventes at The Chainsmokers fortsætter kampen op ad karrierestigen og bliver det nye store mainstreamnavn.

Maren Morris

Endnu et bud på fremtidens talenter i USA er Maren Morris fra Nashville, der ligsom Kelsea Ballerini befinder sig i grænselandet mellem country og pop. Musikken er dog ikke helt lige så sukkersød og vokalen er dybere. På nummeret “80es Mercedes” formår hun, med et fremadrettet beat domineret af en brækkende synthbas, at skabe en lyd ala svenske Robin. Sydstatsdialekten er fremtrædende, og på nummeret “My Church” er det contrysiden, der er i centrum. Morris’ musik har endnu ikke bevist sig som innovativ, men det er godt produceret, og den vante poplytter vil nok blive begejstret alligevel.

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

Chance The Rapper

Sidst men ikke mindst, tager vi et kig på Chance The Rapper, som løb med statuetten for ‘Best New Artist’. Derudover vandt han også en award for intet andet end ‘Best Rap Album’. Han blander soul, hiphop, electronica, gospel og gør, ligesom Anderson .Paak, en dyd ud af at fremhæve og hylde en afrikansk-amerikansk musiktradition. Hans album Coloring Book gæstes blandt andet af intet mindre end Justin Bieber, Kanye West, Anderson .Paak og Lil Wayne.