Foto: Line Mortensen
Spillested: SPOT Festival, Aarhus Volume
Dato: den 4. maj 2017

På udgivelserne kommer de mere poppede produktioner og melodier til sin ret, men live giver det rockede udtryk en speciel nerve, og det fangede mig som publikum og gjorde koncerten spændende.

TÅRN - SPOT Festival 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

I går aftes indtog den danske trio TÅRN udendørsscenen på Aarhus Volume til SPOT Festival. Med sig havde de trioen to ekstra på scenen for at give koncerten mere tyngde. I går aftes var min første oplevelser med TÅRN live, og jeg var meget imponeret. TÅRN er med deres dansksprogede tekster og poppede udtryk, altid et kærkomment lyt, når jeg sidder i bussen, toget og så videre. Men live kom de med mere, end jeg havde forventet. Arrangementerne var rockede og til tider tunge, der var en super energi – både ud til publikum, men også blandt alle på scenen.

Læs også  St. Vincent - MASSEDUCTION

Det var en kold aften i Aarhus, og det blev også kommenteret fra scenen, men det lykkedes TÅRN at få publikum med alligevel. De lagde ud med singlen “Du Tror, Du Ser” fra den nye plade Velkommen Indenfor, og publikum var med fra start. Der blev spillet overvejende nyt materiale, men der var også tilbageblik til den tidligere plade Ud Ad Mit Vindue i form af de populære sange “Læber Lyser Rødt” og “Solskin Over Tage”, hvor der også blev plads til en fed guitarsolo.

Da SPOT Festival er en showcasefestival, nåede koncerten relativt hurtigt til vejs ende. Andet sidste nummer blev indledt af slideguitar og vildt lysshow, og var klar koncertens mest rockede indslag. TÅRN sluttede aftenen af med publikumspleaseren “Den Som Alting Drejer Om”. En smuk og følsom kærlighedssang med ægte stadion-sing-along potentiale. Selvom energien havde noget sit absolutte max lige inden, så føltes det hverken ufuldendt eller underligt at tage det ned til slut, og mødes i en smuk fælles kærlighedssang – hvor det rockede indslag igen var en sublim og følt guitarsolo.

Læs også  Lowly - Brønshøj Vandtårn

Jeg gik fra koncerten med en super oplevelse. Personligt er jeg vild med, når koncerterne adskiller sig fra udgivelserne, og det gjorde det i den grad for mig til TÅRNS koncert. På udgivelserne kommer de mere poppede produktioner og melodier til sin ret, men live giver det rockede udtryk en speciel nerve, og det fangede mig som publikum og gjorde koncerten spændende. Den rockede attitude klædte også bandet, og det blev på intet tidspunkt kliché eller for meget. Desværre for TÅRN var der en del lydproblemer denne aften og en gennemtrængene kulde efter solen gik ned, som desværre forhindrede tingene i at gå fuldstændig op i en højere enhed. Men jeg vil klart anbefale alle at tage ind at se TÅRN!