Foto: Tore Hallas

The New Spring har udgivet den første single fra sit kommende album. Den hedder “Gershwin Wakes Up Singing”, og den passer perfekt til en regnfuld søndag eftermiddag hjemme på sofaen.

Med en Kings of Convenience-lignende stil rammer The New Spring, a.k.a. Bastian Kallesøe, plet i den tilbagelænede folk-genre. “Gershwin Wakes Up Singing” er et afslappende folk-nummer, som med klimtende guitarspil og en sprød vokal sender dig på en behagelig rejse væk fra dagligdagens stress og jag. Han formår dog at gøre nummeret interessant, bl.a. med elektroniske undertoner og en aktiv bas. Dette giver musikken fremdrift, og man keder sig ikke undervejs. Nummeret er faktisk næsten for kort til at man kan komme ordentligt ind i den stemning, Kallesøe skaber, og man må derfor vente spændt på udgivelsen af resten af albummet. Singlen er sidste nummer på pladen, så den er antageligvis det, der fuldender oplevelsen ved en komplet gennemlytning.

Læs også  PREMIERE: ØYA singledebuterer med stærkt musikerarsenal

Singlen er en hyldest til George Gershwin, der døde i en alder af 37. Kallesøe udtaler, at nummeret handler om at vågne op og opdage, at man er død. Det handler om at takle denne realisering på godt og ondt, og Kallesøe tolker selv, at nummeret som afslutning på pladen bliver pladens død, som man derefter kan forholde sig til.

Dette dystre og samtidig forunderlige tema er dog ikke noget, man mærker ved første gennemlytning. Teksten er det melankolske, baggrundsliggende modspil til de hyggelige musikalske toner, og den anerkendes derfor først efter et par gennemlytninger.

Læs også  3 nye navne til p6 Beat Rocker Koncerthuset 2018

Temaet bliver således ikke en deal-breaker i dette nummer, og når teksten fortælles med Kallesøes behagelige stemme, der går perfekt i samspil med de bærende guitarroller, er den langt mere overkommelig at have med at gøre. Lyt selv: