Foto: Nicklas Krarup Larsen
Venue: Store VEGA
Dato: Lørdag den 3. juni 2017

Det amerikanske band Snarky Puppy overtog et udsolgt Store VEGA lørdag aften med fantastisk virtuose og altid fængslende fusion af jazz, funk, world, soul og pop.

Snarky Puppy – Store VEGA
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Ligesom så mange andre, der enten før har oplevet Snarky Puppy til koncert eller set nogle af de mange live-albums fremført på Youtube, kan jeg skrive under på, at dette multikulturelle ensemble med rod i Texas skal opleves live. Efter to udsolgte Amager Bio-koncerter sidste år snoede køen sig nu endelig om hjørnet foran Store VEGA i en strøm af musikelskere i alle aldre. Og forventningerne til aftenens koncert var tårnhøje – også fra min side af, der indtil nu har måttet nøjes med Youtube-versioner som Family Dinner Vol,. 1+2 og ikke mindst den instrumentale We Like It Here. En aften med forventning og ikke mindst forhåbning om at blive musisk overrumplet på højeste niveau, hvilket Snarky Puppy indfriede, som kun de færreste kan.

Læs også  Noel Gallagher's High Flying Birds - Who Built the Moon?

Sjældent har jeg mærket så stor en opbakning fra et publikum, før koncerten overhovedet var gået i gang, og på ti minutter blev der startet hele fem klapsalver i salen, før frontmand Michael League gik på scenen, til stor jubel, for at præsentere aftenens special-guest og opvarmning: Banda Magda-frontkvinde Magda Giannikou.

På bare 30 minutter tog den græskfødte Magda Giannikou os med på en solrig og autentisk rundrejse i Sydeuropas musikfyldte gader med en mesterlig harmonika-føring akkompagneret helt tæt af Snarky Puppy-medlemmerne. Hun tryllebandt publikum med sin skæve, charmerende gestik og flersprogede vokal, som satte publikum i sang og forvandlede Store VEGA til Sacre Cæur i Paris med hendes populære Snarky Puppy-nummer ”Amour T’es La”.

Efter en perfekt opvarmning kom aftenens ni hovedpersoner endelig på scenen og leverede, allerede i andet nummer, et af aftenens absolutte højdepunkter med nummeret ”Grown Folks” fra det seneste album Culcha Vulcha. Med et eminent groove og en lang, skrigende og shreddende violinsolo af en anden verden, satte Snarky Puppy ild i Store VEGA i en sådan grad, at det dog var svært at nå helt samme niveau i de efterfølgende numre – På trods af kvalificerede bud i form af vilde, skæve og legende soli fra keyboardspiller (og trompetist) Justin Stanton i ”Gø” og bassist og frontmand Michael League i ”Young Stuff”.

Læs også  Mammút + Broen - Ideal Bar

Det høje niveau fandt selvfølgelig sin vej tilbage og blev, om muligt, hævet i Youtube-hittet ”What About Me”. Snarky Puppy rammer her aftenens højdepunkt med det catchy trompet- og guitarbårede tema – selvfølgelig akkompagneret af publikums medsyngende stemmer – og med endnu en Van Halen-præstation fra violinist Zach Brock efterfulgt af en overraskende techno-trommefest fra den fabelagtige Larnell Lewis på settets sidste nummer. Publikum krævede mere og fik med ekstranummeret ”Sleeper” og ekstra-ekstranummeret ”Shofukan” præcis, hvad de krævede.

Læs også  Blaue Blume - Sobs (EP)

League havde gennem hele koncerten en god og humoristisk kontakt med publikum, og han fik både hyldet det danske publikum, kommenteret tingenes tilstand i sit hjemland, USA, og bragt et fint budskab omkring opbakningen af selvstændige musikere og pladeselskaber (som hans eget GroundUp-pladeselskab).

Snarky Puppy leverede alt i alt en fabelagtig koncert, der med lange imponerende soli, en utrolig dynamik og et ubeskriveligt tight sammenspil overgår publikums, i forvejen, tårnhøje forventninger og vækker inspirationen i Store VEGAs mange, bankende musikhjerter – inklusiv mit eget.

Anmeldelse