Foto: Genevieve Medow Jenkins

For lidt under to uger siden udkom soft-pop singlen “Taste”, og nu udgiver Rhye en musikvideo med et flot og kunstnerisk udtryk, som passende supplerer lydsiden.

Duoen Rhye består af canadiske Milosh og danske Robin Hannibal, og deres musik kendetegnes ved at være lowkey, blød og dragende med en smuk vokal og et malende lydbillede. Generelt er vi glade for bandet og deres produktioner, og den seneste udgivelse er ikke en undtagelse:

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 49

“Rhyes musik indeholder et fascinerende, åbent og dragende univers med Milosh’ særegne vokal og en velorkestreret og organisk lyd af strygere og synth. Alt sammen i ét stort, velklingende lydunivers.”

I videoen ser man en mørkhåret kvinde, som på skift danser med en mandlig og en kvindelig partner. Dansene er moderne og sensuelle, og de enkelte par smelter nærmest sammen i smukke spring og bevægelser, der demonstrerer tætte forhold.

For de to kvinders vedkommende bliver betydningen af forholdet intensiveret af romantiske settings, både ved en pool i månelysets skær og i en idyllisk skov, hvor kvinderne er meget tætte og kærlige. Man stiller derfor spørgsmålstegn ved mandens rolle i historiens sammenhæng, men det lader til at være en visuel, smuk beretning om den mørkhårede kvindes valg mellem den anden kvinde og manden. I sidste ende vælger hun kvinden, og manden er alene tilbage, både på dansegulvet og i den pool, som de to kvinder før befandt sig ved.

Læs også  Pinemoon udsender debutsingle og musikvideo

En ganske flot udformet og anderledes musikvideo, som bestemt er et kig værd – og så fejler lydsiden altså heller ikke noget.