Foto: Kenneth Tygesen
Scene: Pandæmonium
Dato: fredag den 23. juni kl. 14.00

Slægt blev for alvor det band, der skød fredagens program igang med deres kompromisløse og genrenedbrydende black metal.

Slægt – Copenhell 2017
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Efter at have præsenteret både Prophets of Rage, Ministry og System of a Down torsdag synes fredagens program måske ikke videre imponerende. Blandet med en god portion frygt for regn føltes menneskemængden da heller ikke helt så stor som i går.
Der var altså brug for et band, der for alvor kunne sparke dagen igang. Og det fik vi så i form af Slægt.

Læs også  King Krule - The OOZ

Det unge danske black metal-band har allerede gjort sig bemærket i både ind- og udland for deres kompromisløse og uortodokse tilgang til genren. En tilgang, der måske ikke høster dem stor anerkendelse indenfor de “ægte” kvlt-tilhængere, men som burde gå sikkert hjem foran ethvert andet publikum.

Og det gjorde det så.

Fra første tone af var de fire medlemmer både energiske og nærværende, men uden nogensinde at gå på kompromis med det tekniske. Slægt fløj rundt i deres varierede black metal-univers og var ikke bange for at vise deres thrash- og heavy-inspirationer frem.
Thrash-inspirationen var ofte dominerende, og her var det særligt den rytmiske hvirvelvind, trommeslager Adam Nielsen, der styrede løbets gang. Det var en decideret magtdemonstration, der blev leveret bag trommerne, uagtet om det var blastbeats, lynhurtige fills eller thrashbeats, der blev skudt afsted.

Læs også  St. Vincent - MASSEDUCTION

På trods af at den regngrå og truende himmel hjalp på den tiltænkte stemning, gjorde det relativt tidlige tidspunkt intet videre godt for koncerten. Den mørke stemning indfandt sig nemlig aldrig, og de medbragte stearinlys, der pyntede på scenen, mistede deres effekt.

På trods af at have tidspunktet imod dem var Slægts koncert én lang sejrsmarch, der allerede før de gik på var dømt til at lykkes.