Foto: Jonas Normann

Det energiske, dansksprogede band Skalkeskjul er klar med en ny single og dertilhørende musikvideo.

Skalkeskjuls dansksprogede hybrid af punk, 60’er-rock, psych-rock, madchester og britpop er så småt ved at vække større og større genklang. Bandet startede over en øl på et lokalt værtshus, og siden er det på det sidste halvandet år gået rigtig stærkt for bandet. Senest udgav de debutalbummet Motivet Ukendt, og nu er bandet klar med anden single fra pladen, “Mindevej”.

Læs også  Danske Favor udgiver ny neonpop-single med retro-referencer

Nummeret besidder den rå energi der har været med til at definere Skalkeskjuls indtog på den danske scene. Et enkelt riff, et højt tempo og forsanger Alexander Mahaffys vrængende vokal. Selv har Mahaffy udtalt om nummeret: “Riffet i “Mindevej” er de første tre akkorder jeg nogensinde sammensatte #komponist. Teksten handler om en god ven der ikke rigtig har kunnet finde ud af, hvad der er op og ned i hans liv. Det blev lidt for nemt ham at glemme sig selv og leve i en fantasiverden af minder.”

I videoen kan du se Mahaffy med sit karakteristiske hår, der vækker minder om en ung Liam Gallagher, der går rundt med en punket attitude og griber fat i folk, hopper og råber.

Læs også  Jacob Bellens annoncerer album og efterfølgende turné til foråret

Se og lyt til “Mindevej” herunder: