Foto: PR
Dato: Den 6. maj 2017, kl. 21.15
Venue: Musikhuset, Lille Sal

Lørdag aften gav norske Siv Jakobsen en smuk koncert, hvor hendes vokal kom til sin ret, og der var kælet for detaljen.

Siv Jakobsen – SPOT Festival 2017
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Hvis man valgte at gå ind i Musikhusets Lille Sal kl. 21.15, tog man en fornuftig beslutning. Efter konferencierens præsentation, kom fire sortklædte kvinder ind med violiner og celloer, ligesom en pianist satte sig ved det store sorte flygel, som prydede scenen. Og som til en klassisk koncert kunne vi læne os trygt tilbage i sæderne, da norske Siv Jakobsen endenligt trådte på scenen.

Jakobsen lagde ud med to stille numre fra sin debut-EP, The Lingering, som var båret af akustisk guitar. Det tredje nummer, hun spillede, er hendes seneste single,”Like I Used To”, og den første fra hendes kommende debutalbum, der udkommer senere på året. Her dubbede pianisten, der også sang kor, Jakobsens vokal i omkvædet, og det skabte noget variation i de ellers stille og lidt ensformige numre. Det samme skete i koncertens sidste nummer, “How We Used To Love”, som til og med blev indledt af klaver frem fra guitar, ligesom at Jakobsens brud med sit eget repertoire, da hun overraskede med sin egen version af Britney Spears pophit “Toxic”, ligeledes skabte variation.

Følelsen af at være til en klassisk koncert, hvor publikum holder tilbage til med jublen og kun klapper forsigtigt imellem numrene, blev fastholdt igennem stort set hele koncerten. Det tilførte musikken den højtidelighed og respekt, som den fortjente – for koncerten med Siv Jakobsen i Lille Sals rammer var en lyttekoncert, hvor musik og kunstnerisk udførelse kom i første række. Dette blev blandt andet understreget i både strygerkvartetten, pianisten og Jakobsens look – tøjet var sort og enkelt og udstrålingen rolig og fattet. Og så havde Jakobsen desuden smidt skoene, så hun fremstod mere jordnær, “autentisk” og uafhængig af ydre omstændigheder.

Jeg tror det rigtige ord at bruge om Siv Jakobsen og hendes koncert på SPOT Festival 2017, er betagende. Arrangementerne var interessante og veludførte, og Jakobsens vokal fuldstændig tryllebindende. Hendes rul var klassisk-inspireret og atypisk andre kvindevokaler, jeg ellers har hørt indenfor hendes musikalske felt. Jeg var interesseret og tryg fra start til slut, selvom nogle kunne mene, at Jakobsens musik er lidt ensformig og stille, og så var jeg imponeret over, at de mindste arrangementsmæssige ændringer, som for eksempel en herrevokal i enkelte numre og en klaverintro i andre, kunne skabe den for mig nødvendige variation. Danmark skal holde et vågent øje med norske – og betagende – Siv Jakobsen. Det vil jeg i hvert fald gøre.

Anmeldelse