Foto: Dennis Morton

Danske SHERPA udsender i dag endelig deres længeventede debutsingle “Fornever”, og den har været hele ventetiden værd. 

SHERPA er skabt af Carsten Sherpa, og han har tidligere udgivet musik under sit efternavn. I vinteren 2016 begyndte dog en ny tid for ham og SHERPA, da han teamede op med den dygtige og erfarne musiker Tore Nissen, der tidligere har spillet sammen med både AURA, The Storm og Oh Land. Med Tore Nissen fandt han den helt rigtige lyd, og SHERPA gik fra at være et soloprojekt til en duo – et lykkeligt møde mellem to ildsjæle.

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 49

SHERPAs første single “Fornever” indeholder ligeledes et fantastisk møde: Et møde mellem retro referencer og nutidige træk, mellem bløde 80’er vibes og skarpe elektroniske melodier.
Denne dualitet giver både lytteren en følelse af noget helt nyt, samtidig med følelsen af at gense en gammel, kær ven.
Det er en “guilty pleasure”, du ikke føler dig skyldig over at have.
Samtidig lyder det utrolig originalt, og man kan ikke undgå at tro på både singlens lyd og budskab.

”Teksten kredser om en række øjeblikke, der i momentet virker til at være for evigt. Men som hurtigt viser sig at forsvinde. Fornever moments. Måske bliver de til tågede minder, måske bliver man i tvivl om, hvorvidt de nogensinde har været der. Men vi vil gerne få folk til at tænke over de øjeblikke,” siger Carsten Sherpa Eliasen.

Læs også  Pinemoon udsender debutsingle og musikvideo

Singlen er netop også i et mere melankolsk og eftertænksomt hjørne, end hvad vi tidligere har hørt fra Carsten Sherpa, og man må sige, at de to musikere i den grad klæder hinanden.
Carstens Sherpas vokal skærer en i hjertet på den helt rigtige måde, mens Tore Nissens elektroniske tryllerier er intet mindre end magiske.
“Fornever” er en sang, du håber aldrig vil stoppe, og her kan du lytte til den igen og igen:

Læs også  Frost Festival 2018 annoncerer First Hate og Blaue Blume til minifestival