Foto: PR
Scene: Rising
Dato: Søndag den 25. juni kl. 23.00

School of X præsenterede en gennemført musikalsk, smuk og mystisk koncert, og var det perfekte act til at lukke ned for Rising scenen søndag nat. 

School of X - Roskilde Festival 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Jeg har siden “Las Vegas” og “Words” først tonede frem på Soundcloud været fan af School of X‘s mystiske og nattelige univers. Flere gange har jeg haft muligheden for at se projektet live, men har dog formået at undgå det indtil nu. Jeg havde derfor set særligt frem til School of X koncerten søndag aften, da jeg også havde hørt fra folk, at projektet især var en helt speciel live-oplevelse.

Læs også  Ugens Upcoming: Vakle

Det var en veloplagt Rasmus Littauer, der indtog Rising scenen som sidste act på opvarmningsdagenes første hele dag. Med tre velspillende musikere bag sig, gik han ellers i gang med at krænge den ene efter den anden smukke sang ud fra en røgfyldt scene. Hurtigt inde i sættet kom “Las Vegas”, som det første velkendte indsalg, da der jo kun et to singler ude med School of X. Herefter fulgte det lækre Sade-cover “By Your Side”. De tre musikere komplimenterede hinanden perfekt, og det nattelige og lettere dystre udtryk med dyrket på smukkeste vis, med en saxofon der trådte frem i kompositionerne og claimede sin opmærksomhed på lige præcis de rigtige tidspunkter.

Det blev til en omkring tre kvarters lang, vuggende, mystisk og tydeligt gennemført koncert med School of X, og at lade ham indtage scenen efter at mørket var faldet på, var – efter min mening – den perfekte booking. Rasmus Littauer trådte i karakter som frontfigur, der rastløst vandrede fra side til side på scenen, og nærmest blev den visuelle del af musikkens rastløse og flydende lyd. Med den første officielt udgivne single “Words” som aftenen sidste nummer på en røgfyldt og regnbuefarvet scene, blev koncerten fuldendt af en tydeligt taknemmelig forsangers udråb: “Det har et det fedeste, der nogensinde er sket i mit liv!

Læs også  Interview med Zak Abel: "Jeg vil aldrig udgive musik, der ikke stemmer overens med mine værdier"

Musikken, publikum, natten og mystikken gik op i en højere enhed på Rising søndag aften. School of X viste tydeligt “what all the hype is about”, og jeg havde et super første møde med live-delen af projektet. Den visuelle del med røg, røde og mørke farver gav en ekstra dimension til det slæbende natte-soundtrack, som School of X så gennemført musikalsk bærer udover scenekanten. Det bliver helt sikkert ikke min sidste koncert med School of X.

Læs også  Courtney Barnett & Kurt Vile - Lotta Sea Lice