Foto: Carl Emil Petersen // Simon Zahrtmann

Nu er Roskilde Festival 2017 ovre, og vi fik set en masse spændende musik i løbet af de fire dage, hvor de store scener på festivalpladsen blev taget i brug. Her har vi samlet alle vores anmeldelser fra musikdagene. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke på titlen.

Onsdag den 28. juni

phlake på Orange Scene kl. 18.00

phlake - Orange Scene
4 Anmeldelse
Anmeldelse

“Onsdag aften var alle festivalgængere foran Orange Scene inviteret indenfor i den eftertragtede og eksklusive Phlake Mansion. Det blev en time fyldt til randen med funky bas, hede rytmer og oppustelige hunde, da phlake med overskud og glæde charmerede sig ind på – et meget stort – publikum foran Orange Scene.”

Warpaint på Arena kl. 18.00

Warpaint - Arena
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Det skulle vise sig at være et velspillende og efterhånden oplagt band, der én efter én trådte ind på scenen, fattede deres instrumenter og lod intromusikken flyde over i åbningsnummeret “Heads Up” fra det seneste album af samme titel. Det var dog også et band, der tydeligt var på én ud af rigtig, rigtig mange spillejobs denne sommer, og det synes jeg, koncerten bar præg af.”

The Weeknd på Orange Scene kl. 22.00

The Weeknd - Orange Scene
2.5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Med både “Can’t Feel My Face”, Daft Punk samarbejdet “I Feel It Coming” og “The Hills” fyrede The Weeknd ellers hitkanonen af til sidst til stor glæde for publikum. Mange af mine med-publikummer dansede da også på livet løs omkring mig, og et hurtigt blik rundt afslørede, at hvis promillen var høj nok, så kunne alle drømme sig væk til enhver teenage-værelses-førfest og føle, at de var på vej videre ud på eventyr i natten.”

Kevin Morby på Pavilion kl. 22.15 

Kevin Morby - Pavilion
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Det varmede om mit Kevin Morby-glade hjerte at se, hvor mange mennesker, der havde valgt at trodse onsdagens hovednavn The Weeknd for i stedet at tilbringe en time i selskab med, synes jeg, en af tidens mest talentfulde folk- og indierock-musikere. Og de fremmødte har næppe fortrudt deres valg.”

Læs også  Guide: 16 internationale navne du skal opleve på Eurosonic 2018

Rag’n’Bone Man på Avalon kl. 23.30 

Rag'n'Bone Man - Avalon
5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Det gik selvfølgelig særligt amok under de to megahits “Skin” og “Human”, som også bød på en overvældende omgang fællessang, men det var altså på ingen måde de her to numre, der bar koncerten. Det var hele Rag’n’Bone Mans repertoire fra debutalbummet, hans fremtoning, hans band og deres energi og spilleglæde. Jeg har med andre ord ikke en finger at sætte på koncerten, som for mit vedkommende vil gå over i historien som en af de bedste, jeg har oplevet på Roskilde nogensinde.”

Torsdag den 29. juni

Sigrid på Apollo kl. 12.30

Sigrid - Apollo
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Den norske pige var tilsyneladende utrolig glad for at spille på Roskilde Festival, og – efter hendes egne udtalelser – var det en drøm, der gik i opfyldelse her til formiddag på Apollo. Hendes glæde og talent strålede langt ud over scenekanten, og det var tydeligt for alle, at Sigrid har potentiale til med tiden at blande sig med de helt store.”

Carl Emil Petersen på Arena kl. 14.00

Carl Emil Petersen - Arena
5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Koncerten kammede over i et konfettifyldt sidste omkvæd af “København” med fællessang fra hele publikum, og det var tydeligt at se, at hverken musikerne på scenen eller publikum foran Arena ønskede at koncerten nåede sin ende. Jeg må indrømme, at det ønskede jeg faktisk heller ikke.”

Solange på Arena kl. 19.00

Solange - Arena
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Lige siden sangerinden i 2016 udgav det anmelderroste album A Seat at the Table, har hypen været over hende, og ærligt talt var jeg spændt på at se, om de sprøde skæringer fra indspilningerne nu også fungerede i live-setting. Jeg blev dog sat pinligt meget på plads, for Solange leverede et show langt over mine forventninger.”

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

The xx på Orange Scene kl. 22.30

The xx - Orange Scene
5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Mens Madley Croft og Sim gav plads til de følsomme og indieelskende, tog Smith hånd om de feststemte med basarmen kampklar, og en perfekt bro blev bygget mellem de ellers ofte modstridende retninger. Selvom fyren bag mig ikke fik stillet sin “hit-sult” (måske han blev glad, da “On Hold” blev spillet mod slut), så er jeg ret overbevist om, at han vil huske The xx’s dybt originale koncert som en af de bedste. Det vil jeg i hvert fald.”

Fredag den 30. juni

Karen Elson på Pavilion kl. 14.15

Karen Elson - Pavilion
3 Anmeldelse
Anmeldelse

“På trods af de tekniske problemer lod Elson sig dog ikke slå ud. Koncerten var et smukt og følsomt kig ind i en moden sangskrivers liv, og Elsons vokal fejlede i den grad heller ikke noget igennem koncerten, der dog havde teknikken og den fugtige luft under Pavilions teltdug mod sig.”

Angel Olsen på Avalon kl. 17.00

Angel Olsen - Avalon
4 Anmeldelse
Anmeldelse

“Setlisten virkede hele vejen gennem koncerten som meget flydende, og den bestod af de sange, som Olsen lige var i humor til at spille minuttet efter en sang var afsluttet. Det var en vidtspændende koncert der præsenterede alle facetter af sangerindens musikalske univers, og var man fan i forvejen eller ej, så tror jeg på, at alle gik imponerede væk fra Avalon efter Angel Olsens koncert.”

Father John Misty på Orange Scene kl. 19.00

Father John Misty - Orange Scene
4 Anmeldelse
Anmeldelse

“Den ekstravagante og fandenivoldske figur som Father John Misty er, blev holdt intakt gennem hele koncerten mens han skiftevis kastede sig på knæene foran publikum eller vandrede frem og tilbage mellem scenens hjørner. Med en kraftfuld version af den poppede “True Affection” fulgt op af en voldsom og følelsesladet performance under “Bored In The USA” vandt Father John Misty mig fuldstændig over på sin side.”

Læs også  Phlake drager på unik Danmarksturné

Lørdag den 31. juni

The Rumor Said Fire på Avalon kl. 12.30

The Rumor Said Fire - Avalon
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Lidt over halvvejs inde i sættet kom hittet “The Balcony”. Det udløste fællessang under Avalons teltdug, og var et meget smukt øjeblik, da hele Danmarks efterskole/højskole/sommersang kom til live på scenen, og koncerten fik et velfortjent løft. Efter “The Balcony” forlod en del af publikum langsomt teltet, og det vidende måske om, at folk nu havde fået, hvad de kom efter.”

The Lumineers på Orange Scene kl. 16.00

The Lumineers - Orange Scene
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Forsanger Wesley Schultz og resten af gruppen havde ingen problemer med at fylde scenen ud, og de spillede alt i alt en medrivende og gennemført koncert, der dog aldrig blev noget ekstraordinært eller udover det sædvanlige.”

Halsey på Arena kl. 18.30

Halsey - Arena
3 Anmeldelse
Anmeldelse

“Men med dystre fuldmåne visuals på Arenas enorme skærm, blåt hår og cool attitude vandt Halsey mig alligevel over på hendes side, og det var da også svært at stå stille til de catchy popsange. Koncerten nåede sit klimaks da introen til The Chainsmokers mega-hit “Closer” blev spillet, og Halsey kækt sagde: “Yeah, you know I had to do it, right?”. Så sang hun sit vers fra sidste års store sommerhit, og hele publikum skrålede med.”

Arcade Fire på Orange Scene kl. 22.00

Arcade Fire - Orange Scene
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

“Efter koncerten var slut, og folk begyndte at traske væk, hørte jeg flere sige, at de ikke kendte Arcade Fire, men at koncerten havde været en af deres bedste dette år. Og siger det ikke det hele? Det var efter min mening den helt rigtige booking Roskilde Festival! Tak fordi I giver publikum positive overraskelser og lader dem stifte nye musikalske bekendtskaber. Det er præcist det, I skal.”