Bands of Tomorrow

Jonas Ody ‘She’

Josephine Nielsen 21/06/2013
Jonas Ody ‘She’
BEDØMMELSE
3

Artist: Jonas Ody
EP: She
Release: 21. juni 2013

Den danske singer/songwriter Jonas Ody debuterer d. 21. juni med sin debut EP She. She består af seks numre og har omdrejningspunkt i et forlist forhold – måske skal den ses som en form for selvterapi, hvor man skriver sig igennem processen, for til sidst at ende med mere positive tanker om det hele. Det er ifølge Jonas Ody selv en ”ærlig, moden og emotionel EP, der ikke prøver at udgive sig for noget, den ikke er – singer/songwriter-poprock med en rigtig historie bag”.

Ody har en yderst behagelig stemme, der tager lytteren med på en rejse gennem efterspillets forskellige refleksioner. Startende med skæringen ”What We Never Had” italesætter Ody forholdets forløb, og viser med sætningen ”We’ll never be just you and me, when all I see is what we never had”, en erkendelse af at det måske ikke var ’meant to be’ fra starten af.

Selvom emnet for EP’en kan virke tungt, er melodierne lette med et positivt twist og et fremadsøgende drive. Man får en følelse af, at det hele nok skal gå.

She er velproduceret, velskrevet og velsunget, og prøver kræfter med nok det mest berørte emne for sangskrivning: Den svære kærlighed. Det gør den godt, men der er ikke meget nyt under solen, og der er ikke meget fra teksterne, der har bidt sig fast i mit hoved her gentagne gennemlyt.

EP’en er ærlig, som Ody skriver i sit pressemateriale, ingen tvivl om det. Til trods for dette slutter Shes sidste nummer, ”Learn To Love Again” efter næsten fire minutter så brat, at man sidder med en lidt flad fornemmelse i kroppen. Jeg er spændt på næste træk fra Odys hånd – om det bliver fortsættelsen på denne historie, eller om han bevæger sig ud på nyt vand. Han får i hvert fald indtil videre tre stjerner herfra.

MENU