Foto: Moses: “Andreas” // PR

Den aarhusianske musikbranchefestival SPOT Festival er lige om hjørnet og løber af stablen i denne uge fra den 4. til den 7. maj. I løbet af festivalen bliver der præsenteret et væld af spændende, upcoming-kunstnere, og vi har dykket ned i programmet og fundet de koncerter, vi personligt glæder os allermest til at opleve.

Mathias Heise Quadrillon

Hvornår: Torsdag kl. 19.00
Hvor: Ridehuset
Mathias Heise er på kort tid stormet frem på den danske musikscene med sit imponerende mundharpespil og egne jazz-kompositioner. Det er primært fusionsjazz, som det 23-årige talent gør sig i, når han spiller med sit band, Mathias Heise Quadrillon, der udover Heise består af Mads Christiansen på guitar, David Vang på bas og Aksel Stadel Borum på trommer. Udover Heises åbenlyse talent er jeg ret begejstret for, at den almene dansker hører mere og mere til alle de unge jazzmusikere, som gør en dyd ud at mestre et instrument, og som udstråler og besidder musikalitet udover det sædvanlige. Derfor skal jeg helt klart se, hvad Mathias Heise Quadrillon byder ind med af lækkerheder, når de spiller på årets SPOT Festival.” – Anne Lærke Rasmussen

Limbo X SPOT

Hvornår: Fredag kl. 16.45
Hvor: Limbo
Limbo X SPOT er ikke en enkelt kunstner, men et event, der præsenterer en lang række af artister, jeg glæder mig til at opleve. Limbo har sammensat et virkeligt spændende program af upcoming-bands fra forskellige genrer, og når de indtager baggården ved Godsbanen, skal jeg i hvert fald et smut forbi! Nogle af de spændende navne er blandt andet Jada, Yune, Khan, Rainbrother og Slowes.” – Line Mortensen

Moses: “Andreas”

Hvornår: Fredag kl. 19.00
Hvor: Scandinavian Congress Center – Right
Lige nu hitter den danske elektroniske duo Moses: “Andreas” med popsinglen “Gazeller”, som kan få enhver regnvåd forårsdag til at virke som den varmeste, lækreste sommerdag. Udtrykket er storladent med både strygere og blæsere, og det fremadrettede synth-bårede groove gør det umuligt for lytteren at sidde stille. Desuden åbner sanger Andreas Odbjerg ballet med en Medina-klingende falset, som altså er ret imponerende! Vi har længe været vilde med duoen, som senest var nomineret til dette års Bands of Tomorrow Music Awards i kategorien “Årets Urban Navn”. Jeg glæder mig for vildt til at danse til Moses: “Andreas”, når de spiller på SPOT – så kan regnvejret bare komme an!” – Anne Lærke Rasmussen

David44 (DK/IS)

Hvornår: Fredag klokken 20.30
Hvor: RADAR
David44 er en af de to artister på min liste, jeg har set før, men glæder mig til at opleve igen. Han optrådte i starten af året på VEGA som en af VEGAs Udvalgte, og der kunne ikke have været nogen bedre afrunding på aftenen, end den elektropop-kometen leverede. Numre som “Talk” og “Run” går rent ind og direkte ned i danseskoene, lige såvel som resten af repetoiret af velproducerede popbaskere, vi endnu har til gode at høre i udgivet format. David Olafsson, som er manden bag, havde, dengang i VEGA, publikum i sin hule hånd, og mon ikke succesen vil gentage sig fredag aften på RADAR? Det håber jeg…” – Nikoline Skaarup

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

Ellis May

Hvornår: Fredag kl. 21.30
Hvor: Musikhuset – Lille Sal
Jeg har kun hørt den ene sang, danske Ellis May har lagt på soundcloud, og det indkapsler egentligt meget godt, hvad det er, jeg elsker ved en festival som SPOT: at tage til koncert på baggrund af ét nummer og forhåbentligt blive positivt overrasket. Det håber jeg er, hvad der kommer til at ske, når jeg fredag aften forhåbentligt befinder mig i Musikhuset og hører multikunstneren Sophia Maj’s smukke og unikke vokal flyde ud blandt publikum.” – Nikoline Skaarup

ALMA (FI)

Hvornår: Fredag kl. 22.00
Hvor: Scandinavian Congress Center – Left
I april havde jeg fornøjelsen af at opleve den finske popsangerinde ALMA live, da hun gav koncert på Pumpehuset i København. Det var en kæmpe fest, da ALMA, og hendes søster med samme neongule hår, indtog scenen med deres musikere og spillede det ene pophit efter det andet. Især “Karma” og “Bonfire” var højdepunkterne, og da der under sidste nummer opstod en moshpit (ja, til en popkoncert!) og ALMA selv joinede, var jeg ikke i tvivl om, at det var en fest, jeg ikke skulle gå glip af på SPOT.” – Line Mortensen

TÅRN

Hvornår: Fredag kl. 22 (spiller flere gange)
Hvor: HeadQuarters
Man kan vist godt sige, at det går rimelig godt for danske TÅRN, der i marts måned udgav deres andet album, Velkommen Indenfor, som jeg var svært begejstret for og i min anmeldelse kvitterede med hele 4,5 ud af 5 stjerner. De har en lyd, som er et frisk pust på den moderne danske musikscene, fordi de tager en musikalsk letgenkendelig stilart, mestrer den på den allerfineste facon og tilfører det en særlig ærlighed og jordbundenhed, som man kan synes at skulle lede længe efter i populærkulturen i dag. Jeg må til gengæld krybe til korset og sige, at jeg endnu ikke har oplevet dem live, men derfor glæder jeg mig også ekstra meget til at se, hvad de duer til på scenen, når de optræder på SPOT Festival 2017. Jeg har på fornemmelsen, at det bliver rigtig godt…” – Anne Lærke Rasmussen

Amanda Delara (NO)

Hvornår: Fredag kl. 22.00
Hvor: Atlas
Jeg oplevede Amanda Delara på hjemmebane, da hun i februar spillede på den norske showcasefestival by:Larm i Oslo. Jeg havde ikke hørt om hende før, og havde heller ikke nået at tjekke musikken ud, da jeg tog til koncerten. Egentligt havde jeg bare nogle timer forinden kigget på programmet og bemærket, at hun havde et cool navn og et pænt sejt pressebillede (hun poserer med en dromedar…!), og da det ikke clashede med noget andet, tog jeg afsted. Det var den bedste beslutning, jeg længe har truffet – sådan i livet generelt – for hold op, hvor var hun god! På trods af, at hun kun har to singler ude, lyder hun som en kunstner, der har været i gamet længe, og hendes live performance var gennemført fra ende til anden. Jeg glæder mig til forhåbentligt at blive overvældet igen.” – Nikoline Skaarup

Læs også  Guide: 16 internationale navne du skal opleve på Eurosonic 2018

sir Was (SE)

Hvornår: Fredag kl. 22.30
Hvor: Godsbanen – Åbne Scene
Den 10 marts udgav svenske sir Was sit debutalbum Digging A Tunnel, som virkelig er værd at givet et lyt, hvis du ikke allerede har været der. Det er tydeligt at høre multiinstrumentalisten Joel Wästbergs jazzrødder, samtidig med at både hiphop, psych, indiepop og sikkert et væld af andre elementer sniger sig ind fra alle sider. Lækkert er det i hvert fald, og jeg glæder mig til at høre, om Wästbergs musik er lige så velfungerende live som på plade.” – Nikoline Skaarup

DIET

Hvornår: Fredag kl. 23.30
Hvor: Atlas
Jeg kender egentligt ikke så meget til Odense-drengene Lasse Smed og Hasse Mydtskovs musikalske samarbejde DIET, men jeg er nysgerrig på at høre, hvad de sammen med resten af bandet, Mads Emil Aagaard og Jeppe Østergaard, har at byde på. SPOT referer selv til gutterne som  som “en lyd med referencer til 80’ernes post-punk og 90’ernes alternative-rock”, og det lyder jo meget godt. Det gjorde det også, da jeg tjekkede dem ud på Soundcloud, så forhåbentligt går jeg natten mellem fredag og lørdag fra Atlas med et godt, nyt, musikalsk bekendtskab at glæde mig over.” – Nikoline Skaarup

Drew

Hvornår: Lørdag kl. 18.00
Hvor: Godsbanen – Åbne Scene
For snart længe siden var jeg inde og se Alex Vargas i DR’s Koncerthus, og der varmede Drew op. Det var et simpelt set-up med hende og to musikere, og det fungerede rigtig godt. Sangene var gode, og jeg blev fanger at stemningen. Efter koncerten ledte jeg diverse sociale medier igennem for at finde Drews musik, men der var desværre intet at finde. Så nu glæder jeg mig til at opleve hende igen, så jeg kan høre sangene endnu engang – og så glæder jeg mig til, at hun forhåbentlig snart udgiver noget!” – Line Mortensen

Great News (NO)

Hvornår: Lørdag kl. 18.45
Hvor: Godsbanen – Åbne Scene
“Jeg ved ikke, hvad det er med mig og nordmændene for tiden, men vi har det sgu godt… Bergen-actet Great News er bare ét ud af, hvad der efterhånden føles som, uendeligt mange norske kunstnere, jeg finder ekstremt interessante for tiden. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg har et soft spot for solbeskinnet, West Coast-klingende, legende indierock/pop, som er lige netop, hvad trioen Great News er kendt for at levere. Lad os håbe, at solen skinner på flere planer, lørdag eftermiddag på Godsbanen.” – Nikoline Skaarup

Vera

Hvornår: Lørdag kl. 19.30
Hvor: RADAR
Da jeg tidligere på året tog en snak med den københavnske kunstner M.I.L.K., spurgte jeg lidt ind til, hvad der rørte sig på den danske musikscene. Han nævnte Vera, som en, vi skulle holde øje med, og sagde noget i retning af, at Vera ville komme til at lægge verden ned til foråret. Det var faktisk, præcist, hvad han sagde. Jeg har ventet i spænding lige siden og glæder mig til at høre, hvad producer og DJ William Asingh har med sig til debutkoncerten på SPOT. Jeg har ingen anelse i hvert fald, men jeg ved, at han har arbejdet med kunstnere som Liss, Mø og Soleima, så det tegner jo meget godt. Rigtig godt faktisk…” – Nikoline Skaarup

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

Siv Jakobsen (NO)

Hvornår: Lørdag kl. 21.15
Hvor: Musikhuset – Lille Sal
Da jeg første gang hørte Siv Jakobsens musik, måtte jeg erkende, at jeg har en svaghed for især norske kunstnere… De kan altså bare et eller andet længere oppe nordpå. Jakobsen udgav i 2015 EP’en The Lingering, som modtog stor ros fra både national og international presse. Musikken er smuk og mild – som dagbogsskriverier fyldt med tanker og refleksioner – og hendes stemme er dragenede og fortællende. Så jeg glæder mig meget til at blive suget ind i hendes melankolske univers, når hun optræder på dansk jord i smilets by. Siv Jakobsens debutalbum udkommer desuden senere på året, og hun har allerede delt en smagsprøve i form af den tryllebindende single, “Like I Used To”“. – Anne Lærke Rasmussen

School of X

Hvornår: Lørdag kl. 21.30
Hvor: VOXHALL
Rasmus Littauer er at finde bag det super hypede projekt School of X, og jeg er hoppet med på hypen big time! Med kun de to singler “Las Vegas” og “Words” ude, er jeg allerede fan af Littauers produktioner, melodier og specielle vokal. Jeg har endnu ikke haft chancen for at opleve projektet live, så det står højt på min liste i år!” – Line Mortensen

Sigrid (NO)

Hvornår: Lørdag kl. 23.00
Hvor: VOXHALL
Så er der såmænd endnu en nordmand på listen… Denne gang er det den blot 20-årige Sigrid, som har fået min indre poppige frem. Hun udgav sin debutsingle, “Dont Kill My Vibe”, i marts og har på rekordtid slået sig fast som et storlovende navn på den internationale popscene. Omkvædet oser af Girl Power, og så føler jeg mig næsten lige så sej som Sigrid, når jeg med debutsinglen i ørene, på vej til arbejde, forsigtigt danser hen ad fortovet, mens jeg synger “Åh åh åh, uh uh, Don’t Kill My Vibe”. På SPOT giver jeg den fuld skrue! Sigrids debut-EP er sat til at udkomme senere i maj.” – Anne Lærke Rasmussen

Saint Best

Hvornår: Lørdag kl. 00.45
Hvor: RADAR
Saint Best var en af vores favoritopdagelser i 2016, og det lader ikke til at drengene sætter farten ned i 2017. Med en blanding af new wave og nu-disco har Saint Best skabt et festligt og stilsikkert univers. Bandet er lige nu aktuel med P3 singlen “Pacific Girls”, og jeg er sikker på, at der er dømt lækker elektropop-fest, når Saint Best indtager RADAR lørdag nat.” – Line Mortensen