Foto: PR

Den elektroniske duo YASMIN er netop vendt hjem fra dette års by:Larm festival i Oslo, og er nu klar med førstesinglen “Nowruz” fra den kommende EP.

YASMIN er et nyt navn på den danske musikscene, som, med deres take på samplebaseret elektronisk musik, der blander en mellemøstlig musiktradition med en nordisk musikforståelse, er værd at holde øje med. Sidste forår smed duoen et par numre op på deres Soundcloud-profil, blandt andet “Zarsanga”, som fik airplay på P3. Nu er YASMIN snart klar med deres debut-EP, men kan inden da præsentere singlen “Nowruz” via det københavnske label City Ceiling.
‘Nowruz’ er navnet på det iranske nytår, som bliver fejret over store dele af Mellemøsten og Centralasien. Højtiden falder hvert år på forårsjævndøgn, som i år er den 21. marts, hvorfor det i dag er den perfekte dag for YASMIN at udgive nummeret. Forårsjævndøgn markerer overgangen fra kulde til varme på vores breddegrader, og det er mellem de varme mellemøstlige samples og kolde nordiske beats, YASMIN finder deres unikke lyd. De udtaler selv:
“I nummeret har vi samplet en gammel bøn for Nowruz, som vi synes har en helt fantastisk ekspressivitet og melankoli over sig, som passede perfekt ind i vores univers. Når samplet bliver blandet med slæbende elektroniske beats og vemodige synths, synes vi, at nummeret får den helt rigtige stemning af at være ude i den sene nat, mens lyset langsomt vinder frem på horisonten.”
Hør “Nowruz” lige her:

YASMINs debut-EP udkommer til efteråret 2017, også via City Ceiling.

Læs også  SPOT-festival 2018: Så er der åbent for "open calls"