Foto: Tobias Kiel Lauesen

Den danske sanger Lasse Matthiessen er ude med sit første dansksprogede nummer “Sorte Søer”. Sammen med singlen har han delt en flot live-video. 

Den danske sanger og sangskriver Lasse Matthiessen debuterer i dag på dansk med singlen “Sorte Søer”, men det er langt fra den første udgivelse fra sangeren. Lasse Matthiesen har ikke gået den typiske vej for danske musikere, han har fået skabt sig en karriere i udlandet, og nu er han klar til at vende tilbage til danmark og vise sin musik. Lasse har udgivet intet mindre end tre albums over de sidste fem år, og har turneret rundt med sit band, især i Tyskland hvor han endte efter et studieophold i Berlin. “Sorte Søer” er førstesinglen fra en kommende EP, der bliver udgivet til efteråret. Sangen er den første, som Lasse nogensinde har skrevet på dansk, og omkring tilblivelsen af “Sorte Søer” forklarer Lasse:

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 41

“Sorte Søer kom fra et eller andet sted dybt inde i mig – min vokal clasher med alt andet, som om jeg står helt stille inde i midten af en storm med kaotiske og vilde trommer og skrigende og glitrende keyboards omkring mig. Det kaldte på noget dybt inde i mig selv at synge, kunne jeg mærke og så skete der det, der ikke er sket før – sangteksten kom ud på dansk. Og det var den eneste rigtige løsning på den sang. Og det har vist sig at være rigtigt, når vi har spillet den overfor mit tyske publikum. Af en eller anden årsag gør det danske sangen endnu mere mystisk, kaotisk og stærk for dem.”

Den kommende EP er også blevet til i udlandet – halvt i en højloftet bunker i Berlin og halvt i en ombygget kirke i Tjekkiet. De specielle indspilningsforhold har været med til at forme EP’ens lyd, der både afspejler den helt lukkede, unikke lyd fra bunkeren og den storslåede og rummelige akustik fra kirken. Lasse fortæller:

“Efter at have indspillet i studier med smarte producenter i lang tid, kunne jeg mærke med mit band, at vi søgte noget helt andet end et superfancy lydstudie. Vi søgte nogle steder med tyngde, ro og en speciel akustik, vi kunne bruge i optagelserne. Af forskellige omveje åbnede bunkeren sig i Fichte str. i Kreuzberg i Berlin, og da vi kom derind første gang for at optage, var vi med det samme sikre på, at her, beskyttet af flere meter tykke betonmure i konstant 15 grader, kunne vi finde de rigtige forhold til at optage. I Tjekkiet var det på mange måder et tilfælde, at vi via en festival, vi spillede på, kom ind og så den ombyggede kirke. Også her var det med det samme tydeligt, at der var en speciel energi og fantastisk rund rumklang.”

Lasse er nu klar til at erobre Danmark, og i starten af maj kan han opleves til den aarhusianske musikbranchefestival SPOT Festival. Med sig på scenen har han sit band, der består af Johanna Weckesser på guitar, Martin Krümmling på trommer og Niels Wilhelm Knudsen på bas. Se den flotte live-video til singlen lige her.

Læs også  10 hurtige til Little Dragon

Hør “Sorte Søer” lige her: