Foto: Magnus Vendelbo
Den dansk/amerikanske folkinspirerede sangerinde Mary Jean Moore præsenterer i dag en sommerlig og varm live-session med projektet MARY JEAN.
MARY JEAN er en aarhusianske folk/pop firemandskonstellation, som du skal holde et vågent øje med. Gruppen ledes af den dansk/amerikanske sangerinde Mary Jean Moore, som skriver sangene med inspiration fra sine amerikanske rødder og den hermed nærliggende folk-tradition. Med et twist afrikanske trommer, købt på hendes rejser til det afrikanske kontinent, blødt, rytmisk kvindekor og groovy baslinjer, skaber MARY JEAN, hvad de selv kalder ‘tribal-folk’. Udover Moore, som også håndterer den bærende akustiske guitar, består bandet af Nana Cecilie Gaardsted og Emilie Espichicoque, begge på percussion og kor, og Tobias Kaastrup Nielsen på bas.
I dag kan bandet dele deres en ny live session til nummeret “Summer Child”, som smukt eksemplificerer projektets akustiske folk/poplyd, der bæres af strengeinstrumenter, percussion og Moores smukke kontrollerede, kvindevokal, ala den legendariske Joni Mitchell, som den kommer til udtryk på nogle af Mitchells mere folkede ting som for eksempel det oprørske nummer “Woodstock” fra 1970. “Summer Child” har netop også denne lidt frisindede ’70’er-vibe’, som rent visuelt understøttes af videoens varme farver og bløde, svage konstraster.
Det er ikke kun Moores amerikanske rødder, der kommer til udtryk i sangerindens musik – MARY JEAN forventes at udkomme med sin debut-EP senere på året, og som en hyldest til Moores danske baggrund er EP’ens seks sange indspillet i familiens sommerhus i morens hjemby, Tversted, i Nordjylland.
Se den hyggelige live-session, og lad varmen skylde indover dig på denne kolde regnvejrsonsdag:

Læs også  Grand Analog går sammen med Posdnuos om oldschool hiphop-single