Foto: Lene Kronow

Den alsidige kunstner Guldimund har kastet sig ud i et utrolig ambitiøst projekt, hvor han udgiver 17 sange med to ugers mellemrum som en portefølje, der skal ende ud i et samlet værk.

Asger Nordtorp Pedersen har vækket rimelig bred anerkendelse for sit soloprojekt, Guldimund. Nordtorp, der er tidligere sanger i Tårn og nuværende bassist i Blaue Blume, går nu all-in på Guldimund-projektet, og har kastet sig ud i en enorm føljeton med udgivelsen Så er det vel bare det…?. Albummets 17 numre fungerer nemlig som dele af en samlet fortælling, og bliver udgivet hver for sig. Nu er Guldimund klar med første kapitel i form af sangen “Den Sidste Brik”.

Så er det vel bare det…? er en selvbiografisk fortælling der berører temaer som barndom, kærlighed, ikke at være tilstrækkelig, og andre temaer, der synes symptomatiske for Guldimunds generation, ifølge ham selv. Selv udtaler han om værket: “Sangene står enkeltvis som følelsesmæssige nedslag, . Der ligger et overordnet emotionelt narrativ, som skrider kronologisk frem i et 1:1-forhold med min egen udvikling de seneste år. Det har været en nødvendig, men enormt udbytterig proces, at kunne bearbejde mine op- og nedture kunstnerisk. Og så har det bare været en mega vild proces, hvor det meste af musikken er blevet til på kun en uge i studiet.”

Føljeton-formen, albummet har, er inspireret af datidens store forfattere, der sommetider udgav deres roman del for del i tidsskrifter. Udover at sætte fokus på albummet som et samlet værk, er det også for at sætte nærmere fokus på de enkelte sange: “Jeg har valgt at udgive det på den her måde, fordi det som kunstner er rart at kunne give hver eneste af sine sange de bedste forudsætninger for at blive hørt, og jeg vil også gerne servere et værk i et format som folk har chance for at sluge, hvis de har en interesse for det. Det skyldes også, at værket har en fortløbende fortælling i sig, så det giver god mening at præsentere historien bid for bid. Den store linje vil åbenbare sig hen af vejen,” fortæller Nordtorp.

Læs også  Dansk indie-pop duo To Absent Friends ude med debutsingle

Første kapitel i fortællingen, “Den Sidste Brik”, leger rundt med kontraster mellem melankoli og glæde, mørke og lys, og virker svævende og opløftende, samtidig med at den er jorbunden og nedtrykt. Der bliver leget med lydindtryk og instrumentering, der skaber et varieret og originalt lydbillede.

Til hvert kapitel følger også en semi-prosaisk tekst, der denne gang lyder: “Jeg tænker for meget over tingene, jeg kommer ingen vegne, jeg burde være gladere, jeg skubber mine venner fra mig, jeg dyrker mørket, og mørket omslutter mig, jeg har for høje ambitioner, og slår mig selv i hovedet, når jeg ikke indfrier dem, jeg dvæler ved mine nederlag og glemmer mine sejre, jeg går hver dag og håber, at jeg vil møde et menneske, der kan holde mig på jorden.”

Lyt til “Den Sidste Brik” lige her:

Læs også  Lowly - Brønshøj Vandtårn

Med sig på besætningen har Nordtorp ganske rutinerede kræfter i form af bandmedlemmer fra blandt andet Blaue Blume, Bisse, Oh Land, IRAH og Den Fjerde Væg. Du kan opleve Guldimund live, når han og resten af livebandet spiller i Musikcaféen torsdag.