Foto: Thomas Evaldsen

Det danske støjrockband Darling Don’t Dance er klar med deres nye single “My Body Is A Cave”. De har samtidig annonceret, at deres mini-album Pediophobia bliver udgivet fredag den 7. april hos Ultrasound Records. 

Siden udgivelsen af deres debutalbum City Ghosts fra 2012 har der været meget stille fra den københavnske trio Darling Don’t Dance. I september sidste år brød de endelig stilheden med udgivelsen af deres single “Pediophobia”, som nu har vist sig også at være titlen på deres kommende mini-album, der bliver udgivet den 7. april. I morgen er deres nye single “My Body Is A Cave” ude, men i dag kan du høre den lige her. Den nye singles lyd er båret af hårde trommeslag, massiv guitar og hjerteskærende vokal. Nummeret rummer en vrede, der også afspejles i teksten, og forsanger Julie Vestergaard Nissen forklarer:

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

“Hvor ’Pediophobia’ markerede en identitetskrise forbundet med moderskab, er ’My Body Is A Cave’ udsprunget af de frustrationer, der ophobede sig i mig under min barsel. Selvom sangen er et slags vredesudbrud, rummer den også erkendelsen af, at det er vigtig at prøve at nyde nuet, da intet varer evigt. Man kommer altid igennem dagen, og når man vågner næste morgen, er natten som regel glemt.”

Darling Don’t Dance har siden deres første album City Ghosts ændret sig, og både den musikalske og processuelle retning er vendt på hovedet. Bandet har i deres pause væk fra musikken fået mere drive og en masse nyt at fortælle. Bandets lyd kredser fortsat omkring støjrocken fyldt med guitar og fremadstormende trommer, hvor inspirationskilder som Sonic Youth og P.J. Harvey tydeligt ses. Men på deres kommende album har bandet ønsket at skabe et bredere perspektiv, og derfor søger de nye sange også mod en mere rendyrket grunge-lyd. Den kommende plades overordnede lyriske emne er de tabuer, der forbindes med moderskabet. Tilsammen udgør alle pladens sange en kort novelle, og det er pladens titel Pediophobia, der danner rammen for fortællingen.

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

Hør “My Body Is A Cave” her:

I forbindelse med udgivelsen af Pediophobia spiller Darling Don’t Dance en række koncerter:

15. marts: Musikcaféen, Huset Kbh med Pale Honey (SE)
6. april : instore i Route66, København
7. april: Release-reception The Barking Dog, Nørrebro
8. april: Vinyl release med stor releasefest på Brass Monkey, København
29. april: 1000Fryd, Aalborg med Roxy Jules
6. maj: Ultrasound Records presents @Sway, SPOT Festival