Foto: William Dengsø

I dag er den danske popgruppe Cousin ude med deres nye single “Me & Sane”. 
Cousin er en nyopstartet dansk popkvartet med en mission: at gøre boksen vi kalder popmusik en smule større. Deres melodier er poppede, men projektets musikalske indpakning skal udfordre pop-normerne. Cousin finder deres inspiration hos navne som Mew og Unknown Mortal Orchestra. Sidste måned udgav bandet deres debutsingle “These Walls”. Nu er Cousin klar med opfølgeren, og de forklarer følgende omkring “Me & Sane”:
“”Me & Sane” handler om selvovervindelse. Den handler om at forstå og anerkende sit eget sinds skyggesider istedet for at feje dem til side. Hvis ikke vi gør os kloge på os selv, kan vi aldrig håbe på at gøre os klogere på vores omverden. Det er måske også derfor at musikken, der i bund og grund er en glad og naiv pop-sang, går i spænd med teksten. Man må ikke bare lade sig lulle ind. Man må ikke bare læne sig tilbage, man må tage stilling til sig selv.”
Cousin-projektet har været to år undervejs, og bandet har haft flere samarbejdspartnere inde over projektet, for at ende med det færdige produkt. Cousins to singler er det primære soundtrack til den nye webserie “Sådan Nogen Som Os”, og billedsiden til sangene er skabt i samarbejde med produktionsselskabet Comrade og fotografen Mathilde Fogh.

Se Cousins debutsingle “These Walls” med tilhørende musikvideo her.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 42