Foto: André Hansen

Gør dig klar på at få skærpet dine sanser med premieren på musikvideoen “Hypoecho”.
Se den i bunden af artiklen. 

Gruppen Bad Birthday består af fem musikalske talenter, som hver især byder ind med deres talent for at give det samlede lydbillede et ganske særligt output. Frej Lesner på trommer fører an, og med sig har han Jens Mikkel Madsen (bas), Mathias Jæger (synth), Michelle Elmhøj (vokal/synth) og Sharon Kumaraswamy (vokal/synth). Sammen har de udgivet EP’en Sweetheart (The garage studio recordings), som udkom for to måneder siden. Deres fans beskriver blandt andet musikken som lyden af “en etnisk nintendo”.

I dag kan vi på Bands of Tomorrow præsentere deres splinternye musikvideo til en af sangene fra EP’en, nemlig “Hypoecho”. Der er fart over feltet, både på billede- og lydsiden, så det er bare med at holde tungen lige i munden.

Læs også  Videopremiere: Spol tilbage med ØYA i videoen til debutsinglen "Dreams Rewind"

Musikken starter ud med kanonsang i form af effektfulde ekkoer, før beatet sætter ind og giver en form for ro og struktur i lydbilledet. De to vokalister sætter deres præg med smuk og velsunget flerstemmighed. Underliggende er bassen og det energiske beat et fast holdepunkt, hvor masser af synth-arrangementer får lov til at fylde lydlandskabet ud. Aktivitetsniveauet er højt, og undervejs skifter nummeret flere gange toneart, hvilket blot fanger lytterens opmærksomhed på ny og giver nummeret noget kant.

Læs også  Ugens Upcoming: Peanut Gallery

Selve videoen grænser flere gange op til det psykedeliske. Det er primært de to sangerinder, der er i fokus, men undervejs bliver billedet altså ligeledes modificeret af en røvfuld effekter, og det ligner lidt noget fra en tegnefilm, hvor nogen er på svampe.
På denne måde har videoen også noget kant, som får den til at skille sig ud fra mængden. Man bliver nærmest suget ind i det tranceskabende univers, og det kan være svært at slippe videoen igen, for der sker bare hele tiden noget. For eksempel: Hvad dælen laver den abe i billedet?

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

Der er ikke noget ordinært ved den her produktion fra Bad Birthday, og man kan blive ved med at opdage nye finesser, for hver gang man ser eller hører “Hypoecho”.
Se den (igen og igen) her: