Foto: Thomas Evaldsen

I dag kan du streame Darling Don’t Dance’s nye album Pediophobia helt eksklusivt lige her. 

I morgen udsender Darling Don’t Dance deres mini-album Pediophobia, og du kan streame albummet eksklusivt her allerede i dag. Pediophobia er et stærkt og lyriks kontroversielt album, hvor Darling Don’t Dance tager fat på samfundsmæssige tabuer. Lyden er stadig i det støjrockede univers fra deres anmelderroste album City Ghosts fra 2012, og de bærende elementer er forvrængede guitarer, slagkraftige trommer og forsanger Julie Vestergaard Nissens fandenivoldske vokal.

Med referencer som Sonic Youth og P.J. Harvey skaber Darling Don’t Dance deres helt egen lyd, og er ikke bange for dissonante støjflader. Lyrisk kredser Pediophobia om tunge emner som moderskab, identitetskrise, abort og selvmord, og trækker derfor en lang række tabuer frem fra mørket. Også pladens titel Pediophobia har en stærk sammenhæng med lyrikken, og betyder “frygten for dukker”, der på albummet fortolkes som “frygten for moderskab”. Forsanger Julie Vestergaard Nissen forklarer:

Læs også  Phlake drager på unik Danmarksturné

“Inspirationen til vores nye plade Pediophobia stammer ikke direkte fra vores døtre, men dét at blive mor har været katalysator for at dyrke begrebet og fortolke det i retningen af ”angst for moderskab” – noget, man desværre ikke taler særligt åbent om herhjemme. Lyrisk udgør alle pladens sange tilsammen en kort novelle, der tager læseren med gennem en udvikling fra det chok og den identitetskrise, jeg befandt mig i gennem både graviditet og barsel i retningen af erkendelse og accept af, at nu kommer livet til at ændre sig for altid. Historien har ikke en happy ending men en åben slutning, der smager på den ultimative konsekvens: Det eksistentielle vakuum.”

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

Den helhedsnovelle som sangene tilsammen udgør findes i vinyl-coveret til pladen. I forbindelse med deres album-release drager Darling Don’t Dance ud på en forårstour, der starter med en helt unik in-store koncert på Route 66 i dag kl. 17.00 til pre-release, og de fester videre på lørdag til officiel releasefest på Brass Monkey på vesterbro. Se alle tourdatoerne længere nede i artiklen.

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

Pre-stream alle de otte tracks fra Pediophobia lige her:

Pediophobia-forårsturné
6. april: Instore koncert, Route 66, Kbh (pre-release)
7. april: ‘Pediophobia’ release-dag, reception på The Barking Dog, Kbh
8. april: Vinyl-release med stor releasefest på Brass Monkey, Vesterbro Kbh.
29. april: 1000Fryd, Aalborg med Roxy Jules (DK)
5. maj: Spot Festival, Aarhus
6. maj: Spot Festival, Ultrasound Records presents @ Sway
3. juni: Pumpehusets sommerbyhave, Kbh