Foto: Maria Mochnasz
Scene: Dan Panaitescu Main Stage
Dato: Fredag den 11. august kl. 19.30

PJ Harvey leverede en suveræn koncert på Szigets hovedscene og markerede sig nok engang som et af musikkens nulevende ikoner.

PJ Harvey – Sziget Festival, Budapest 2017
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Mens aftensolen så småt forlod himlen for at efterlade Szigets festivalgæster til natten, bød PJ Harvey mørket velkommen med en fuldstændig suveræn opvisning af kunstnerisk overblik, musikalsk innovation og en perfekt afmålt kombination af kaos og harmoni.

Læs også  Magnus Vil - Når Tågen Letter

Iklædt fjer og saxofon sang hun sig med klokkeklar stemme igennem sin setliste, primært med sange fra det seneste album The Hope Six Demolition Project fra 2016, med ro og overskud, og med en afmålt koreografering, der bidrog til at føre musikken frem i hovedsædet. Med sig havde hun en af verdens måske stærkeste livebesætninger med blandt andet Harveys tidligere producere og samarbejdspartnere Mick Harvey og John Parish med i den ti mand store opstilling. Bandet formåede hele koncerten igennem at bevæge sig og forandre sig dynamisk og fleksibelt, og musikaliteten flød ud af hvert eneste nummer. Der kom hele tiden nye elementer til, der gav numrene nyt liv og gjorde dem til noget helt specielt hver især.

Harvey tog spotlightet med stor klasse og beviste nok engang sine evner som performer og fortolker. Hun bevægede sig aktivt med bandet og skiftede udtryk og lyd, lige fra den messende “The Community of Hope”, den intense “Down By The Water”, de skrøbelige “Dear Darkness” og “White Chalk”, men allervigtigst fik hun skabt en omfavnende fællesskabsfølelse, blandt andet ved åbningsnummeret “The Ministry of Defence” og “Let England Shake”. Hun sang til os, hun sang for os og hun sang om os.

Læs også  VIDEOPREMIERE: Danske Eugenia udgiver musikvideo til "Byen"

I denne mærkeligt, omskiftelige og uforudselige tid, vi lever i, tror jeg, at vi skal være glade for, at 46-årige Polly Jean Harvey også er her – Så hun fortsat kan synge til os, synge for os og synge om os.