Foto: Nedda Asfari

Forud for udgivelsen af sit sjette studiealbum offentliggør amerikanske St. Vincent nu singlen “Pills”.

Annie Clark kendes bedre under navnet St. Vincent, og den amerikanske multiinstrumentalist, sanger og sangskriver er efterhånden mere end veletableret inden for musikverdenen. Ti år er der gået siden udgivelsen af debutalbummet Marry Me, siden da har hun blandt andet samarbejdet med Talking Heads-frontmanden David Byrne om albummet Love This Giant fra 2012, og på fredag er hun aktuel med albummet Masseduction. Allerede i dag udgives andet track.

Læs også  Svenske Sam Seg udgiver smittende popsang

På “Pills” præsenteres man for en kritik af den vestlige verdens tiltagende afhængighed af medikamenter, hvilket både kommer til udtryk i nummerets selvironiske intro:

“Pills to wake//Pills to sleep//Pills, pills, pills, every day of the week//Pills to walk//Pills to think//Pills, pills, pills for the family”

og i de efterfølgende omkvæd.

Versene bruger St. Vincent til refleksionen over den verden, hun skitserer, og i outroen ændrer sangens væsen sig. Karakteristisk for St. Vincent er hendes evne til på bemærkelsesværdigt overbevisende manér at fusionere forskellige stilarter, og dette gør sig i den grad også gældende på “Pills”. Et funket, ørehængende og elektrolallet udtryk karakteriserer sangens første halvdel, mens anden halvdel domineres af det eftertænksomme og meget organiske. Sangen byder dig en lækker blanding af eksperimental rock, jazz og elektropop, som gør, at det endnu en gang må siges at være svært for alvor at kede sig i selskab med St. Vincent.
Hør “Pills” her:

Læs også  PREMIERE: Pil slår sine indre dæmoner ihjel på ny single