Foto: Kelela//Thomas Rasmussen

Bands of Tomorrow besidder en bred skare af dygtige anmeldere, som alle har været ganske aktive det sidste halve år. Herunder finder du en samlet oversigt over alle vores live-anmeldelser fra juli til december 2017 – dem med topkarakter har vi tildelt et lille citat fra anmelderen.
Klik på koncert-overskrifterne for at læse de fulde live-anmeldelser.

Juli

Juli måned var som altid præget af den omfattende Roskilde Festival, der bød på rigtig mange koncerter, og derfor også rigtig mange anmeldelser. For overblikkets skyld valgte vi derfor at lave to oversigter i sommers – én for opvarmningsdagene, og én for selve festivaldagene.

August

The Shins – Store VEGA

August har, foruden ovenstående koncert, været præget af mange festivaler. Den øvrige oversigt for denne måned er derfor delt ind i de forskellige festival-venues:

Tønder Festival

Tami Neilson
“Flere anmeldere har før mig lavet sammenligningen med, at hvad Amy Winehouse gjorde for R’n’B, gør Tami Neilson for root- og country-musik. Og det kan jeg kun være enig i. Tami Neilson er måske et af de bedste bud, der kan få gospel, soul og country ‘in’ i mainstreamen, som Amy Winehouse blandt andet gjorde med en genre som swing.”

The Dustbowl Revival 
Daniel Norgren
Shovels & Rope 
Sam Outlaw

Spöket i Köket

Smukfest

Mark Ronson 
Jamiroquai 
Ukendt Kunstner 
Zara Larsson
Karl William 
Julie Bergan

HAVEN Festival

Nelson Can
“Det tætpakkede publikum foran Værket-scenen fik sig fredag aften et ordentligt skud energi, affyret fra de tre veninder Selina, Maria og Signe, der tilsammen udgør bandet Nelson Can. Bandet, der normalt kun benytter sig af bas, trommer og vokal, havde i dagens anledning hentet hjælp udefra i form af The National-guitarrist og medarrangør af festivalen, Aaron Dessner, ekstra kor fra sangerinden Lydmor og sidst men ikke mindst selvfølgelig en bassist mere. En meget vellykket udvidelse af trioen, der koncerten igennem leverede en pragtpræstation båret af en rungende bas, dynamiske trommer og en energifyldt vokal, der sad lige i skabet.”

Liss
“Sexet groove og lækker lyd. Det var, hvad der skulle til for at trodse regnen lørdag aften på HAVEN Festival, og det var heldigvis også det, de fire unge drenge havde taget med til Mindfield-scenen – og der var rigeligt at give ud af. Med hjælp fra en femte mand på keys groovede den danske popkomet, Liss, sig langsomt men sikkert ind i hjerterne på det dansende og regntøjsoverdækkede publikum. En dans og stemning der gjorde, at jeg først opdagede, hvor gennemblødt jeg var, efter koncerten var slut.”

Feist
“Der var masser af bidende guitarer og womenpower, da Feist tryllebandt publikum med sin charmerende person og fantastiske sange, tidlig lørdag aften på Refshaleøen.”

Beach House
Iceage
Conor Oberst 
Lisa Hannigan
Bon Iver 
Perfume Genius
When Saints Go Machine

Læs også  Videopremiere: Spol tilbage med ØYA i videoen til debutsinglen "Dreams Rewind"

Sziget Festival, Budapest

PJ Harvey
“Harvey tog spotlightet med stor klasse og beviste nok engang sine evner som performer og fortolker. Hun bevægede sig aktivt med bandet og skiftede udtryk og lyd, lige fra den messende “The Community of Hope”, den intense “Down By The Water”, de skrøbelige “Dear Darkness” og “White Chalk”, men allervigtigst fik hun skabt en omfavnende fællesskabsfølelse, blandt andet ved åbningsnummeret “The Ministry of Defence” og “Let England Shake”. Hun sang til os, hun sang for os og hun sang om os.”

The Vaccines
Mando Diao
Crystal Fighters
Roosevelt

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

September

Astronautalis – Ideal Bar
“Ikke på ét tidspunkt stod han stille på scenen: Hans fødder fejede fra side til side, hovedet virrede rundt, han kastede sin krop frem og tilbage, alt imens han havde et vildt udtryk i sine øjne. Bevægelserne kunne se næsten helt syge og maniske ud, når han spyttede sine rim ud, og alt hvad han gjorde, gjorde han til et gimmick. På sig havde han et skrigrødt tørklæde, hvis funktion var at befri ham fra sveden på hans pande, men det blev i stedet med hans hænder konstant brugt til fakter og håndtegn for at illustrere teksternes budskaber.
Ligeledes blev hans forpustede vejrtrækning et beat i sig selv på introer til sange som eksempelvis “Forest Fire”.”

Grand Analog – Reeperbahn Festival
“Bandets musik, der både trækker på hiphop-, heavyrock-, dub- og reggae-elementer er berusende, og deres evne til både at sætte festen i gang og holde den kørende på et usandsynligt højt niveau er næsten ikke til at fatte.”

Benal – Store VEGA
“Benal er hiphop helt uden pafide ego skratch eller baggy jeans. Hævet op bag pulten står Albert, der med sine bastunge, elektroniske produktioner rammer publikum lige fra mellemgulvet helt ned til fødderne, mens Benjamin som den solide kraftkarl han er, indtager scenen som en løvetæmmer, ubesværet med hans abstrakte, relaterbare sætninger.”

LCD Soundsystem – Store VEGA
Emil Kruse – Lille VEGA

Heimatt (releasekoncert) – Jazzhouse
Barselona – Loppen
Lydmor – Reeperbahn Festival
Waxahatchee – Lille VEGA
Alice Merton – Reeperbahn Festival
Unseen Faith – Tønder Kulturhus

Oktober

Loyle Carner – Pumpehuset
“Benjamin tager tabuer op, personlige udfordringer og hans dybe sorger frem, blotter sig og fortæller om dem, lige der midt i spotlyset. Hans enorme styrke midt i det splintrede glas er beundringsværdigt og giver hans karakter og rim kant og dybde. Alligevel bibeholder han sin fede, drengede charme overfor publikum, der gør showet til en leg og efterlader publikum med følelsen af at ville have mere – nysgerrige efter den næste historie fra hans unge liv.”

Familieaften i VEGA – Store VEGA
Communions – Pumpehuset
Lowly – Brønshøj Vandtårn

Astrid S – Lille VEGA

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

November

Luster – Stengade
“Lynhurtigt etablerer de sig som et live-band af tung kaliber. Samspillet mellem de fire musikere er sublimt, og bandet bevæger sig problemfrit mellem det drømmende og det syrede, det kontrollerede og det vilde, mens de understøtter med så afsindigt funkede baslinjer, at det næsten ikke er til at overskue herligheden.”

Katinka – Store VEGA
“Skæve anekdoter præsenteret i et roligt og til tider flirtende format mellem numrene klædte musikken og bandets seriøse og i enkelte numre, ’onde’ udtryk. Netop denne vekslen mellem det pjattede, letgenkendelige og de tunge hjerte-udkrængende budskaber gjorde, at mit ellers skeptiske anmelder-jeg, der synes, at de indspillede numre kan være en anelse ensformige i især deres harmonik, var godt underholdt, på kanten til fascineret og rent faktisk rørt til tårer hele tre gange igennem koncerten”.

Franske Piger – Loppen
VEGA’s New Crush – Store VEGA
Joey Bada$$ – Store VEGA
Queens of the Stone Age – Forum

Mammût + Broen – Ideal Bar
J Hus – Pumpehuset
Solbrud + Support: ORM – DR Studie 3
Lorenzo Woodrose – Atlas
Marvelous Mosell – Pumpehuset
Scarlet Pleasure – Train
Oh Wonder – Store VEGA
The Horrors – Lille VEGA

 

December

Kelela – Pumpehuset