Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Rød Scene
Dato: Fredag den 9. juni kl. 14.00

Danske, hypede Off Bloom har fået den fornemme opgave at åbne årets NorthSide Festival i Ådalen, Aarhus, hvor der blev skruet op for synth-poppen og intensiteten.

Off Bloom – NorthSide 2017
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Regnen er forduftet, og under en fugtig teltdug venter jeg og et velmødt crowd på de tre P3-darlings i Off Bloom.

Sangerinde og frontfigur Mette Mortensen udstråler ren selvsikkerhed, og allerede fra første strofe understreges det, at hun er skabt til at performe.

Læs også  King Krule - The OOZ

Hendes kompagnoner, Alexander Flockhart og Mads Damgaard Christensen, står bag hver deres synthpad, og på trods af de skarpe produktioner, virker det en anelse tørt, at der ikke er nogen live-musikere med på scenen.

Vokalen er dog forførende og cirka halvt inde i koncerten, under nummeret “Marie”, bløder Aarhusianerne op, og jeg står midt i én sammensmeltet klump af dansende, glade festivalgæster.

Og jeg tror, det er dét, Off Bloom skal roses mest for. Evnen til at gå ud til et ungt, rebelsk publikum, der kan afspejle sig selv i musikken og lade sig selv give slip for kæresteproblemer og tunge eksaminer, så snart de træder ind på scenen.

Læs også  St. Vincent - MASSEDUCTION

Det er næsten rørende, og det synes den sexede vokalist tydeligvis også, da hun under et nyt nummer glemmer at synge med på første strofe. “Den tager vi lige igen. Det er bare fordi I er så dejlige og smukke!

Fejlen rager mig, det er fællesskabsfølelsen, der tæller her, og den fejler tydeligvis ingenting.

Læs også  King Krule - The OOZ

Sidste nummer “Love To Hate It” giver både kuldegysninger og fællessang. Det slår mig, at Off Bloom er ved at udvikle sig til fanebærer for min unge generation. Voksværket er i høj kurs, og jeg forstår nu for alvor hvorfor.

NorthSide anno 2017 er nu skudt ordentlig igang

Anmeldelse