Foto: Laura Allard Fleischl

Albummet har fået titlen Visions Of A Life og udkommer den 29. september i år via Dirty Hit.

Der har været buzz omkring det britiske, idierockband Wolf Alice, siden de i 2015 albumdebuterede med My Love Is Cool. Efter samme år at gå nr. 2 på den britiske albumliste og 12 på Billboards alternative albumliste har interessen for gruppen været enorm, og der var da også godt fyldt op med publikum, da de dengang gæstede NorthSide Festival. De blev desuden nomineret til en Mercury prize, Ivor Novello Award, en Brit award for ‘Breakthrough Act’ og en Grammy for ‘Best Rock Performance’, og løb med prisen for ‘Best Live Band’ til NME Awards.

Læs også  Den danske duo Still The Man debuterer med grungeperlen "Only Logic"

Det er derfor til stor glæde for mange, at Ellie Rowsell, Joff Oddie, Theo Ellis og Joel Amey endelig vender tilbage med mere af den hårdtslående indierock, de er så elsket for at fyre af.
Første smagsprøve på det kommende album er netop udkommet i form af singlen “Yuk Foo”, som havde premiere på BBC Radio 1 i Annie Mac’s Hottest Record in the World.

Der er fuld smadder på ‘don’t-give-a-fuck’-attituden, når “Yuk Foo” i godt to minutter vælter ud af højtaleren med lyrics som “You bore me, you bore me to death” og “Deplore me? No I don’t give a shit“, intens bas og guitarstøj for alle pengene. Om nummeret udtaler Rowsell, at de ønskede at skrive det så åbent for fortolkning som muligt, så alle, der er frustrerede over et eller andet kan have nummeret som deres soundtrack. Hun tilføjer yderligere, at hun selv har været inspireret af at være træt af visse forventninger til hende:

“[…] for me a lot of it is about being a young woman. Even the shit, everyday wolf-whistle thing. As I get older, I feel like ‘Why have I always put up with that?’ When I sing that kind of song, it’s everything that i want to do when that happens.”

Læs også  Featurette forlanger din opmærksomhed med deres nye single

Gruppen mødtes i London for at få skelettet til Visions Of A Life på plads, og da den var klaret drog de over Atlanten til Los Angeles, hvor de arbejdede me produceren Justin Meldal-Johnsen (bl.a. Beck, Paramore og Tegan and Sara). Efterfølgende har Tom Elmhirst (bl.a. David Bowie, Arcade Fire og Adele) stået for at mixe pladen. Vi glæder os derfor meget til at høre, hvad dette kompetente hold af dygtige folk har formået at kreere, når albummet udkommer til september. “Yuk Foo” tegner i hvert fald meget lovende.

Læs også  Grand Analog går sammen med Posdnuos om oldschool hiphop-single