Foto: PR

Et nyt tiltag for den uafhængigt udgivede musik har set dagens lys. New Nordic Indie er en ny playliste-community for uafhængigt udgivet musik, og nu er de første playlister blevet lanceret. 

Du kan nu finde New Nordic Indies playlister på store streamningtjenester som Tidal, Spotify, Deezer og Apple Music. Playlisterne fremviser det bedste uafhængigt udgivede musik, og giver kunstnere en chance for at få deres musik hørt uden om de store labels. New Nordic Indies playlister er genrefokuserede og dækker blandt andet kategorierne elektronisk, alternativt, folk, metal, pop, rock og urban. Hver fredag udgives også en playliste med titlen “New Nordic Friday”, hvor der er en sammenblanding af de bedst bedømte tracks fra ugen – uanset genre.

Læs også  Mød Stefan Pedersen, endnu en ung ildsjæl i den danske musikbranche

New Nordic Indie er grundlagt af de nordiske organisationer for uafhængige pladeselskaber DUP, FONO, IndieCo og S.O.M. Tilsammen repræsenterer grundlæggerne over 500 pladeselskaber, tusinder af artister og titusinder af udgivelser. New Nordic Indie er skabt på baggrund af den uafhængige musikscene som bannerføre for musikalsk diversitet og kunstnerisk frihed. Den uafhængige musikscene skal styrkes, så de værdier kan leve videre i fremtidens musikforbrug, og så nichemusikken og de radikale udtryk kan fortsætte med at inspirere og udfordre musikken inden for alle genrer.

New Nordic Indie er sat i verden for at give eksponering til de mere uortodokse genrer og de udfordrende og nye musikalske udtryk. Der bliver ikke fokuseret på performancedata og social media reach, når der skal udvælges sange til playlisterne. Det er musikjournalister fra hele Skandinavien, som bedømmer de indsendte sange på en skal fra 1 – 10 hver eneste uge. På den måde sikrer New Nordic Indie at playlistetilføjelserne ikke er resultatet af forretningsinteresser eller andet, men at det hele sker på baggrund af musikalsk passion og faglighed.

Læs også  Interview med Zak Abel: "Jeg vil aldrig udgive musik, der ikke stemmer overens med mine værdier"

Du kan tjekke alle playlisterne ud lige her.