Foto: Bisse // PR

Den for fjerde gang tilbagevendende festival Northern Winter Beat offentliggjorde i går 24 navne, som alle skal indtage Aalborgs spillesteder fra d. 26. – 28. januar.

Aalborg har som en vinterlig tradition fået en tilbagevendende begivenhed i Northern Winter Beat, som igen i år slår dørene op for et væld af artister fra ind- og udland. Festivalen fungerer som et samarbejde mellem byens spillesteder, herunder Studenterhuset, 1000Fryd, Skråen, Huset og flere alternative lokationer.

I går skød folkene bag festivalen sæsonen i gang, og offentliggjorde i alt 24 navne, hvoraf størstedelen er danske, men også med et internationalt snit. Af de største offentliggørelser præsenterer festivalen fremadstormende Liss og Bisse, som begge har haft vind i sejlene i 2016 – og intet tyder på, at vinden vender i 2017, tværtimod. I den mere rockende afdeling præsenteres garage-punkerne fra Yung og hard-rockerne i Childrenn.

Festivalen præsenterer hvert år større og mindre internationale navne. Eksempelvis var sidste års absolutte hovednavn The Tallest Man On Earth. I år består de internationale navne blandt andet af den syriske fest-konge Omar Souleyman, islandske Júníus Meyvant, krautrockerne fra berlinske Camera samt de amerikanske psych/art-punkere fra Chrome.

Der er altså tale om et varieret program, som spænder over en bred genrevifte, spredt ud på en række af Aalborgs etablerede spillesteder, samt alternative lokationer – som for eksempel sidste års U-båds-koncerter, og gratis koncerter i Banegårdens ventehal.

Northern Winter Beat løber af stablen fra d. 26.-28. januar. Billetter samt yderligere information kan findes på festivalens hjemmeside.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 41