Foto: Herrmann Stenerud

Amanda Delara havde os i sin hule hånd, da hun gav koncert under dette års by:Larm Festival i Oslo. Nu kan københavnerne få smag for sagen, når hun gæster Ideal Bar den 26. oktober.

Herhjemme har du har nok ikke hørt så meget til norske Amanda Delara (endnu), men i hjemlandet ruller hypen. Og vi forstår godt, hvorfor. Den norske pop/R’n’B-sangerinde spillede en forrygende showcase på den norske festival by:Larm og endte på redaktørens liste over de tre fedeste opdagelser:

Der er ikke noget federe end at tage til koncert med en kunstner, man intet aner om, og gå derfra med følelsen af lige at have set sit største idol.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Amanda Delara er blot 19 år gammel og to singler inde i sin karriere, og mere skulle der åbenbart ikke til, før hjemlandet, og så småt også andre dele af verden, slog øjnene op for hendes store talent.

Koncerten på Ideal Bar bliver ikke sangerindens første koncert på dansk grund. I februar var Delara håndplukket som opvarmning til Phlakes koncert på VEGA og i begyndelsen af maj fylder hun Aarhus med vellyd, når hun spiller til SPOT Festival. Showet den 26. oktober bliver dog hendes første headliner, og hvis Delara er i ligeså god form som til by:Larm, kan københavnerne se frem til en magtpræstation ud i fængende og hårdtslående Pop/R’n’B’/Hiphop-inspireret-hvad-man-nu-skal-kalde den fantastiske lyd, hun har præsenteret på singlerne “Paper Paper” og “Dirhamz”.

Læs også  Ugens Upcoming: Peanut Gallery

Amanda Delara er opvokset i en lille norsk by ved navn Nes, hvor hun i en ung alder gav sig i kast med at spille klaver. Hun begyndte senere at uploade musik på de sociale medier, hvilket førte hende i favnen på teamet bag den norske, succesrige duo Nico & Vinz. De var, ikke overraskende, vilde med Amanda Delaras præstationer og signede hende på deres label GR:OW Records.
Nu er hun klar til at indtage Ideal Bars intime rammer, og selvom vi sagtens kunne høre “Paper Paper” og “Dirhamz” på repeat i en time (seriøst, de er virkelig gode), så kan man da håbe på, at hun den 26. oktober også har en portion friske, nye tracks med i godteposen.

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet