Foto: Ember Island // Kira Blaker

Vi er kommet i efterårsstemning her på redaktionen og har opdateret vores NORDISKE HITS på Spotify med en masse singler, der indkapsler stemningen af efterårsferien i hytten i Sverige. Selv hvis du ikke har ferie, kan du nyde godt at den her opdatering, som bringer dig en fornemmelse af de rødgule blade, det fugtige og flotte vejr, ild i pejsen og masser af hygge. Lyt til listen og læs mere om vores tilføjelser her.

Ember Island – “Love Deserved”

Ember Island tager på fornem vis hul på spillelistens stemning, som beskrevet ovenover. Det er helt blød electro-folk med en naturlandskabs-vibe over sig, etableret igennem bløde pads og fængende, smukke stryger-arrangementer. Det bliver meget forsangerens vokal, der bærer det overordnede lydbillede, men både strygere og det blide guitarspil understøtter hende rigtig godt. Når vi rammer omkvædet anden gang, hører man også helt lavmælt i baggrunden et elektronisk beat give nummeret et ekstra element – og det virker vanvittig godt. Det er lige det, der gør, at der sker udvikling i nummeret – måske en lidt uventet udvikling, stil og genre taget i betragtning – men det betyder bare, at det ikke bliver for ensformigt. I stedet bliver lydlandskabet bare fyldestgørende, drømmende, smukt og stemningsskabende på flere planer.
Det er faktisk lidt tarveligt, at det først er mod nummerets slutning, at Ember Islands flotte lydcollage virkelig bliver bredt ud – man sidder bare tilbage med en følelse af at ville have mere af det. Men så er det godt, at vores liste er 25 numre lang.

Læs også  Arcade Fire og 11 andre navne til Haven Festival 2018

Darling West – “Traveller”

I fredags lavede vi en artikel om udgivelsen af Darling Wests nye single med tilhørende musikvideo, og skrev blandt andet det her:

“Den norske trio Darling West har udgivet en ny single, og titlen “Traveller” passer umådeligt godt til den stemning og mentale tilstand, man knytter til nummeret. Det er som at være en rejsende, som er på vej et sted hen, men uden at have travlt. Hverdagens stress og jag bliver gemt væk, og de blide toner af folkguitar og bløde vokaler giver det mest afslappende output, du kommer til at høre i dag.”

Med andre ord er det her en single med essensen af dén stemning, som “Love Deserved” ovenover banede vejen for, og som det meste af vores liste byder på i denne uge. Vi er rigtig glade for Darling Wests “Traveller”, så det er kun på sin plads, at den kommer på vores liste med hits fra Norden.

Læs også  Pinemoon udsender debutsingle og musikvideo

Girls’ Night Out – “Vicious”

Soloprojektet Girls’ Night Out er en sammensætning af erfarne musikanter fra andre sammenhænge og konstellationer. Frontmanden er sanger, sangskriver, producer og guitarist Terkel Atsushi (Virgin Suicide), og han står egentlig selv for projektet. Men på live-scenen er han i selskab med Malthe Rostrup (CTM), Uffe Dalskov (October Dance) og Oliver Nehammer, og har i denne omgang haft Ander Bach Pedersen til at stå for produktionen af “Vicious”.
Alt den erfaring har vist smittet lidt af på singlen. Dens lydmæssige udtryk består nemlig af ekstremt mange små, elektroniske elementer, som ude af sammenhængen kan virke lidt underlige eller malplacerede. Men som ét stort sammensurium er det alligevel de små finurligheder, der limer nummeret sammen. Det er et ganske velovervejet og velproduceret stykke musik, vi har med at gøre her. Og så har “Vicious” på en eller anden måde en helte-agtig vibe over sig – måske er det power-blæserne, måske er det den bløde synth, der følger vokalen, måske er det et helt tredje element? Det er ikke til at sige, men man får en følelse af, at nu skal det nok blive godt igen, det hele – på trods af, at bandet synger om, at livet er ondskabsfuldt (“Life is always vicious”).
Du kan høre “Love Deserved”, “Traveller”, “Vicious” og resten af NORDISKE HITS i bunden af artiklen her eller på Spotify.

Læs også  PREMIERE: J. Bruno ønsker dig et godt nytår

Ellers tilføjet:

T0 Absent Friends – “If Tomorrow Dies”
Albin Lee Meldau – “Same Boat”
EXEC – A Thing of Lights
Pale Honey – “Get These Things out of My Head”
Band of Gold – “I Wanna Dance With You Again”
Kaaliyah – “Vaya”
Ane Monsrud – “Girl”