Foto: Johan Lindeberg

Der sker simpelthen så meget på den nordiske musikscene i øjeblikket, og derfor er der også masser af lækker musik at lytte til. Vi anbefaler de her tre nye udgivelser, og har tilføjet dem og syv andre singler til vores NORDISKE HITS på Spotify. Tjek dem ud. 

Nelson Can – “Stonewall Frank”

I fredags udgav den danske rocktrio Nelson Can deres EP EP3, hvor nummeret “Stonewall Frank” er på. Sangen indledes med et insisterende, distortet guitarriff, mens forsanger Selina Gin halvt råber og halvt synger ind i en overstyret mikrofon, med en fortælling om at køre hasarderet rundt i sin brors bil – rebelsk, med attitude og ligeglad med om man kører folk ned eller selv kører ind i en stenvæg.
Nummerets rå attitude og rockede energi repræsenterer Nelson Can, når de er bedst, og fortjener derfor virkelig en plads på denne playliste.

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

Loreen – “’71 Charger”

Den svenske sangerinde Loreen kender du måske allerbedst for hendes bidrag til det europæiske Melodi Grand Prix, “Euphoria”, der sikrede Sverige en sejr i 2012.
Mens selvom hendes udtryk stadig er storslået, er Loreen dog i sine nyere sange gået væk fra Eurovisions kendetegnenede voluminøse strygere og pumpende electro-beats.
“’71 Charger” viser Loreens vokal med et meget mere hæst og råt udtryk, der klæder hende utrolig godt. Underlægningen i sangen er blød og simpel i form af dovne guitarriffs, steady og klassisk trommebeat og synthakkord-klange.
Derudover er det flotte vokalarrangement også et stort fokuspunkt.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Royal Prospect – “I Feel Alright”

“I Feel Alright” er en blød og smooth single fra Royal Prospectside, som starter med en muted guitar, nogle soft-pads og et afdæmpet klaver. I løbet af nummeret bliver der tilført flere og flere elementer – alle sammen etableret igennem en flot opbygning – og det ender med at være ekstremt stemningsfuldt, især på grund af de ekspanderende strygere. Den malende guitar, som plottes på i løbet af første omkvæd og andet vers, er også meget stemningsgivende og markerer sig virkelig i udtrykket med sine melodiøse bevægelser.
I det hele taget ender lydbilledet med at være lidt mudret og uklart, men det bliver bare til et behageligt, instrumentalt sammensurium. Og i sådan en sammensmeltning passer forsangeres bløde, men fyldige vokal rigtig godt ind.

Læs også  Ugens Upcoming: Peanut Gallery

Bag Royal Prospect gemmer sig fire svenske gutter, som bliver inspireret af blandt andre Coldplay, Mumford and Sons og Kings of Leon – og det kan man godt høre på deres musik.
Det her nummer er ikke en undtagelse: det er et feel-good track – det får én til at føle sig “alright” – og det tilbyder et flot lydunivers at give sig hen til.

Ellers tilføjet:

Masasolo – “Blackie The Blue”
Hjalmar – “Smukkeste Problem”
Onbc – “Pitch-Black Night”
Benjamin Rihan – “Nok For Mig”
Kippenberger – “Op Og Ned I Showbiz”
Fallulah – “Solarium”
Flunk – “Chemistry And Math”
Silent Laika – “Run My Friend”