Foto: PR

Vores spilleliste NORDISKE HITS på Spotify har fået tilføjet nye lækkerier i form af svensk, efterårsstemningsfyldt singer-songwriter folk, norsk blød elektropop og dansk livsglæde-pop. Og desuden også en masse andet. Listen er designet til det danske vejr – meget omskiftelig med en god blanding af lækre beats og low-key, atmosfæriske toner. Hør den i bunden af artiklen. 

Plási – People 
Det afslappende efterårsnummer “People” er den nyeste single i rækken fra Stockholmske Plási. Hans rigtige navn er Mikael Bitzarakis, og hans singer-songwriter musik er baseret primært på guitar og vokal. Det gælder også hans EP fra 2016, Now & Then, og det er tydeligt, at han har hentet inspiration fra blandt andre Kings of Convenience og Andreas Moe. Han producerer således stille folk-musik, og “People” er ikke en undtagelse. Med dejligt klimtende fingerspil på guitaren og en blød vokal er den det perfekte sangvalg, når man skal tune sig ind på efterårsstemningen og finde hyggesokkerne frem.

Læs også  Eurosonic 2018 fuldender dansk lineup

Anna of the North – Lovers
“Lovers” er indbegrebet af blød elektropop med lækker vokal og flydende lydbilleder, der skaber en varm og hazy atmosfære. Nummeret er meget flatterende, og som lytter bliver man med det samme integreret i den dybfølte stemning. Anna of the North er en duo bestående af norske Anna Lotterud og New Zealandske Brady Daniell-Smith, som skaber en perfekt kombination mellem Lotteruds nordiske minimalisme og Daniell-Smiths elektroniske beats og bløde synthesizers. Vi har anmeldt hele albummet (af samme navn): “Sammen skaber de noget, der på en gang er både syntetisk og ægte, og som indeholder både sårbarhed og trodsighed.” 

Aksglæde – Under Pres
Jacob Aksglæde står bag soloprojektet Aksglæde, som førhen bestod af fire medlemmer, og singlen “Under Pres” byder på energisk dansksproget pop med masser af finesse. I stil med Carl Emil Petersen (som i øvrigt også er at finde på denne uges tilføjelser til NORDISKE HITS), læner Aksglædes musik sig op af den danske sangskat med en stemning af “det’ dansk, det’ dejligt”. Hans nye EP, Fortrudte Fortielser, udkommer d. 29. september.
Denne singleforløber omhandler – som titlen indikerer – situationer, hvor man er under pres. Aksglæde beskriver nervøsiteten og følelsen af kun at have ét skud i bøssen. Man fornemmer en personlig erfaring baseret på det presserende musikerliv, hvor forsøget på at bryde igennem sker under konstant overvågning fra hele Danmarks presse og befolkning. Dette udmunder sig i et upbeat pophit, hvor ordene “søvnløs nat og dag” er grundlag for et fængende omkvæd, der binder det velproducerede nummer sammen.

Læs også  Mammút + Broen - Ideal Bar

Ellers tilføjet:
Katie Keller & David Dieu – Erstatning
Gurli Octavia – Floating
Amble – She’s Leaving
Pom Poko – You’ll Be Fine
Liive – København
NONONO – Masterpiece
Carl Emil Petersen – Finale På Et Filmset
TOFFE – It’s Not a Race