Foto: Nicklas Krarup Larsen
Scene: Værket
Dato: Fredag d. 11. august 2017

Den danske kvindelige rock-trio, Nelson Can, brillerede med hårdtslående rock og fantastisk energi fredag aften på HAVEN FESTIVAL’s Værket-scene.

Nelson Can – HAVEN Festival 2017
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Det tætpakkede publikum foran Værket-scenen fik sig fredag aften et ordentligt skud energi, affyret fra de tre veninder Selina, Maria og Signe, der tilsammen udgør bandet Nelson Can. Bandet, der normalt kun benytter sig af bas, trommer og vokal, havde i dagens anledning hentet hjælp udefra i form af The National-guitarrist og medarrangør af festivalen, Aaron Dessner, ekstra kor fra sangerinden Lydmor og sidst men ikke mindst selvfølgelig en bassist mere. En meget vellykket udvidelse af trioen, der koncerten igennem leverede en pragtpræstation båret af en rungende bas, dynamiske trommer og en energifyldt vokal, der sad lige i skabet.

Læs også  Bands of Tomorrow søger musik- og skriveglade praktikanter

Allerede fra første nummer satte gruppen gang i publikum med singlen “Move Forward”, hvorfra det netop kun gik en vej – fremad. Energien fortsatte med gruppens største hit, “Miracle”, hvor forsanger Selina, for første gang ud af tre, kom helt frem til publikum og altså ud over scenekanten både musisk og fysisk. Kort efter fulgte koncertens højdepunkt med dansehittet “Talk About It”, der satte energiske bevægelser i fødderne på de få, som ikke allerede havde givet sig hen til dansen.

Udover de hurtige og tunge rocksange, indeholdt setlisten også nye og mere stille numre som for eksempel bandets nyeste single “Break Down Your Walls”, båret frem af et vellydende og harmonisk bas-riff. Disse mere stille sange, og de mange breakdown-stykker med solo-guitar og a capella-kor, gav koncerten en meget afbalanceret dynamik og lagde fint op til den sidste kraftudladning med de to sidste numre, som selvfølgelig blev mødt med stor applaus fra publikum.

Læs også  VIDEOPREMIERE: Danske Eugenia udgiver musikvideo til "Byen"

Forsanger Selina og bassisten Maria havde også god kontakt til publikum gennem hele koncerten med fine introduktioner, både på dansk og på engelsk, og med en tydelig glæde for at stå på scenen. En glæde, der hurtigt spredte sig til alle os andre, og som lyste industrikvarteret op i de blålige aftentimer på Refshaleøen.