Foto: Jessica Freiesleben

Det danske musikkollektiv Keminova Cowboys er et nyopstartet musikprojekt som i dag er ude med deres allerførste single “En Keminova Cowboy”.

Keminova Cowboys består af kunstnerne Sonja Hald, Laura Mo, UlvetimenHverdagens Helte og Telestjernen. I foråret i år blev de enige om alle at køre op til Rasmus Johansen, bedre kendt som Telestjernen, for at lave musik. Han fortæller:
”Jeg havde lyst til at se om vi ikke kunne lave noget sammen, alle sammen. Jeg oplevede, at vi havde en form for musikalsk slægtskab, og så var vi jo alle sammen fra Jylland.”
Projektet gav pote, og i løbet af weekenden havde de indspillet et helt album. Kristian Kjærulff Ravn, bedre kendt som Ulvetimen forklarer:
”Som weekenden skred frem, fik vi alle en fornemmelse af, at vi havde gang i noget, som måske ikke var så ringe endda.”
Albummet kom til at hedde “Prinsessen af Jylland”, og det udkommer fredag den 3. november. I den forbindelse er der arrangeret en stor release-koncert på spillestedet Atlas i Aarhus. 

Læs også  Ugens Upcoming: Peanut Gallery

Singlen “En Keminova Cowboy” beskrives af Keminova Cowboys selv som et kærlighedsbarn mellem The Brian Jonestown Massacre og Dolly Parton, hvis de en sen aften havde mødt hinanden til et halbal i Thyborøn.
Og halbal-stemningen er virkelig til at tage og føle på på singlen, der både indeholder banjo, slide-guitar og mundharmonika samt en tekst om en cowboy vest for Keminova med en slukket motorcykeldrøm.

Læs også  Videopremiere: Spol tilbage med ØYA i videoen til debutsinglen "Dreams Rewind"

Hør debut-singlen “En Keminova Cowboy” her: