Foto: We Are The Way For The Cosmos To Know Itself på SPOT Festival 2015 // PR

Et internationalt samarbejde musikbyer imellem giver et århusiansk band muligheden for at blive en del af SPOT Festivals officielle musikprogram 2017. 

I år er Århus europæisk kulturhovedstad og vil derfor være center for mange nye kulturelle tiltag. Nu er byen blevet en del af et internationalt musikalsk netværk, Music Cities Network, som har til formål at styrke relationen mellem musikbyer verden over, blandt andet Hamburg, Bergen, Groningen og Sydney.

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

I forlængelse af dette har Promus og Music Cities Network i samarbejde med SPOT Festival 2017 startet et ‘do-it-yourself-music-export’-projekt, som handler om at eksportere musik og for ambitiøse bands at udveksle erfaringer med hinanden og finde nye ‘band-mates’ på tværs af landegrænser.

Derfor inviteres århus-bands til ‘open call’, hvor man søger om at blive en del af projektet og sammen med udenlandske bands fra de respektive musikbyer kan blive udvalgt til at optræde på SPOT Festival under overskriften ‘Music Cities Showcase’. Alle udvalgte bands og/eller solister optræder på en fællesscene, og showcasen kommer til at foregå lørdag den 6. maj 2017.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

De optrædende bands eller solister vil blive udvalgt af en kompentent fagjury bestående af Amira Gluhic (booker/Headquarters), Micha Schaarup (booker/Aarhus Festuge), Asbjørn Lyhne (co-founder/Sound of Aarhus), John Fogde (talsmand/Northside) og Tom Fjederholt (manager og booker/Fonden VoxHall).

Ansøgningsfristen er mandag den 6. februar kl. 12.00.