Foto: CHINAH // PR

Marts måned har været fyldt til randen med lækre udgivelser! Nyt fra De Danske Hyrder, CHINAH, Tårn og AV AV AV, og debutalbum fra Zara Larsson, Katinka og Alex Vargas. Gå på opdagelse i den store udgivelses-labyrint, og se hvad du kan finde af lækkerier fra marts måned lige her:

De Danske Hyrder – DDH

Rapgruppen De Danske Hyrder udgav i starten af måneden deres længeventede album DDH. Drengene har forud for udgivelsen lavet intet mindre en en video-trailer for deres album, og udsendt de tre singler “Rebber”, “Fucket Mig Op” og senest “M.K.I.H.S.U.A.D.”, der alle er at finde på albummet. Gruppen er blevet utroligt populære på deres festlige musik og vilde liveshows, og drengenes forkærlighed for musikalsk fællesskab og dansksproget rap skinner tydeligt igennem. Nu er de ude med deres første album efter at de har signet med pladeselskabet Playground Music. Sæt DDH på, når du virkelig skal sparke weekendfesten i gang.

 

Skammens Vogn – Sukaley!

Det danske band Skammens Vogn spiller pop/rock i den alternative ende af genren, og hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med dem, så har du chancen. De har nemlig udgivet albummet Sukaley! i denne måned. Forud for udgivelsen har bandet delt to smagsprøver i form af singlerne “Forelsket” og “Du Er Det Hele”. Nu er hele pladen ude med alle 10 numre. Giv Sukaley! et lyt hvis du er til dansksproget alternativ pop med masser af originalitet og kvalitet.

 

SX – Alphabet

Den belgiske elektropop-duo SX er denne måned ude med deres første fuldlængde album Alphabet. Tidligere har duoen udgivet en mini-EP med titlen Alpha, og nu er hele albummet så udkommet. Som teasere for albummet har gruppen offentliggjort singlerne “Comfort” og “Vision”. Duoen har skabt deres helt egen lyd i det ellers så populære elektroniske univers. Med forsanger Stephanie Callebauts smukke og følelsesladede vokal får deres electro-soul sange kant og personlighed. SX er endnu ikke et stort navn her i Danmark, men måske de kan blive det med udgivelsen af Alphabet. Vi synes i hvert fald, at pladen fortjener et lyt – eller 100.

 

Peppermint B – Head Perfume

Bag kunstnernavnet Peppermint B gemmer der sig Steffen Westmark, der tidligere er kendt som forsanger i rockbandet The Blue Van. Nu er han udkommet med det første fuldlængde album, Head Perfume, under pseudonymet Peppermint B. Forud for udgivelsen er singlerne “Because We’re Together”, “New To Me” og senest “Amber Sun” blevet delt. Albummet udgøres af 10 numre, der på hver sin måde hylder rock- og pophistoriens sangskrivningstradition med en vital energi. Hvis du vil se en mere poppet side af Steffen Westmark, så tjek Head Perfume ud!

 

Temples – Volcano

Her på redaktionen har vi længe været forelskede i det britiske band Temples, og denne måned udgav de endelig deres første album siden 2014. Udgivelsen hedder Volcano, og er gruppens tredje album. Temples laver lækker, catchy og melodisk indiepop, som også har kunne høres på singlerne “Strange Or Be Forgotten”, “Certaninty” og senest “Born Into The Sunset”, som de har delt som smagsprøver for Volcano. Giv Temples’ nye album et lyt, og hvis du kan lide, hvad du hører, så kan du jo tage ind og se dem, når de den 12. april giver koncert i Pumpehuset.

 

Findlay – Forgotten Pleasures

Den britiske sangerinde Findlay var tidligere på måneden ude med hendes første fuldlængde album Forgotten Pleasures. Tidligere har Findlay leveret stilsikker garagerock på sin debut EP Electric Bones, men da hun udgav førstesinglen fra dette album “Waste My Time”, afslørede hun et radikalt skifte i hendes lyd. Den før så hårde og guitardominerede lyd, var nu en synth-symfoni som en ægte powerpopballade. Det har derfor været spændende hvordan det samlede udtryk på Findlays debutalbum skulle vise sig at være. Hun har afsløret at temaerne er intense og kaotiske følelser. Giv Forgotten Pleasures et lyt, og find ud af om Findlay er blevet til en vaskeægte pop-pige.

 

TÅRN – Velkommen Indenfor 

TÅRN udkom  denne måned med deres album Velkommen Indenfor. Albummet følger deres roste debut Ud Af Mit Vindue fra sidste år, og den danske rockgruppe er allerede klar med endnu et fuldlængdealbum. Forud for udgivelsen har vi kunne høre en smagsprøve i form af singlen “Du Tror Du Ser”, der udkom i januar. Giv Velkommen Indenfor et lyt hvis du et til lækker dansksproget indiepop.

 

Girls’ Night Out – Girls’ Night Out (EP)

“Jeg er jo bare en kæmpe popdreng, jeg ‘digger’ hele poptingen igennem hele populærmusikhistorien. Det er det destillerede, komprimerede budskab, som interesserer mig.” Sådan siger Terkel Atsushi Røjle, som står bag popprojektet Girls’ Night Out, der nu udgives via The Big Oil Recording Company. Indtil videre har vi måtte nøjes med en smagsprøve i form af singlen “Doqu”, men tidligere på måneden kunnen vi altså lytte til hele den selvbetitlede EP, som er Virgin Suicide-guitaristens første soloudspil. Det er poppet, det er feminint og det er dybsindigt. Læs vores interview med den unge sangskriver lige her.

AV AV AV – Everything Is True (EP)

Den danske producertrio AV AV AV er denne måned aktuelle med deres anden EP Everything Is True. Trioen består af de danske producere ELOQ, DJ. E.D.D.E.H og UNKWON, der sammen laver lækker elektronisk musik. De har forud for EP’en udgivet “About You” fra 2016 og senest “Habitat”, hvor der medfulgte en flot musikvideo instrueret af Anders Morgenthaler. Nu trioen ude med efterfølgeren til deres 2015 EP They Live.

CHINAH – Hints (EP)

Den danske electopop-trio CHINAH udgav tidligere på måneden deres anden EP Hints. EP’en bygger videre på lyden fra deres debutudgivelse Once The Lights Are On fra 2016. Forud for udgivelsen har trioen udsendt singlerne “Can’t Remember how It Feels” og “Even Love” der begge har gået deres sejrsgang på P3. Denne måneds udgivelse i form af Hints er et stærkt udspil fra trioen, og du kan læse vores anmeldelse af EP’en lige her.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

Laura Marling – Semper Femina 

Den britiske sangerinde Laura Marling er denne måned ude med sit album Semper Femina. Albummet er sangerinden sjette, og forud for Semper Femina har hun udgivet singlerne “Soothing”, “Wild Fire”, “Next Time” og “Nothing, Not Really”.  Med den latinske titel, der oversat betyder “Altid Kvinde”, omhandler og udforsker Marlings nye album hendes kvindelige integritet. I forbindelse udgivelsen drager Marling ud på en længere UK og US tour. Hvis du vil følge med i den spændende engelske sangskrivers liv, som altid kortlægges og udleveres råt og ærligt i hendes sangtekster, så giv Semper Femina et lyt.

Little Comets – Worhead

Det britiske indiepop band Little Comets er denne måned ude med deres album Worhead. Albummet er gruppens femte, og i forbindelse med udgivelsen af Worhead tager bandet ud på en længere turné i England. Little Comets har som smagsprøve på dagens udgivelse delt “Common Things”, “The Man Who Wrote Thriller” og “Hunting”. Worhead indeholder 11 indiepop-sange solide , så giv albummet et lyt!

Cameron Avery – Ripe Dreams, Pipe Dreams

Nu er Cameron Avery ude med hans debutalbum Ripe Dreams, Pipe Dreams. Cameron Avery er tidligere medlem af Tame Impala, men er nu klar med sit soloprojekt i eget navn. Som forskud på albummet har fans kunne høre sangene “C’est Toi”, “Wasted On Fidelity” og “Dance With Me”, der alle er blevet udgivet som singler. Teksterne kredser om kærlighedens op- og nedture, og tager udgangspunkt i Averys eget kaotiske liv, som en utrættelig kunstner, der prøver at dulme smerten ved at leve et overfladisk liv. Den australske crooner tager på turné med albummet, så hvis du kan lide, hvad du hører, så smut forbi Vega når Avery giver koncert den 3. maj.

Circa Waves – Different Creatures

Tidligere Bands of Tomorrow Music Awards-nominerede Circa Waves er denne måned tilbage med det nye album Different Creatures. Førstesinglen “Wake Up” havde i sin tid debut hos Annie Mac på BBC Radio 1, og cementerede atter Circa Waves velfortjente anerkendelse for deres britiske guitarrock. Med på produktionen af Different Creatures har gruppen haft Alan Moulder (bl.a. Arctic Monkeys og The Killers), og albummet viser en lidt mørkere side af Circa Waves, end deres sommerlige og opløftende debutplade gjorde.

The Shins – Heartworms

Vi slap i starten af året en liste over 35 album, vi så frem til i 2017, og Heartworms fra amerikanske The Shins var en af dem. Albummet er det første, siden Port of Morrow kom på gaden tilbage i 2012, og det nye album har været teaset med de lovende singler “Dead Alive” og “Name for You”. Frontmand James Mercer, som også er kendt fra Danger Mouse-samarbejdet Broken Bells, har skrevet samtlige sange på det 11-numre-lange album, og produktionen af albummet har han også har størstedelen at gøre med. Velkommen tilbage The Shins!

 

Julie Ellinor – Voyage (EP)  

Den danske singer-songwriter Julie Ellinor er denne måned ude med hendes debut EP Voyage. Julie Ellinors lyd er organisk, behagelig og ørehængende, og passe perfekt til en eftertænksom stund. Julie Ellinor skriver sange med inspiration fra genre som blues, rock, pop og folk. Juie Ellinor har tidligere delt titelsangen “Voyage”, som en forsmag på EP’en, der indeholder seks varierende numre, som kommer omkring alt fra det trist til det opløftende. Det stadigt nye skud på den danske singer-songwriter stamme, viser masser af potentiale og fortjener helt klart et lyt!

 

Noréll – IY (EP) 

Den danske trio Noréll er nu klar til at dele deres EP IY med resten af verden. EP’en er bandets første, og de har inden denne måneds udgivelse delt singlerne “Howl”, “The Great Escape” og “Damage Done”, som forsmag på deres helt unikke lydunivers. Bandets lyd blandet en lang række af genrer, alt fra rock til house og hip hop. Trioens seneste single “Damage Done” fik en varm modtagelse, og blev valgt til Ugens Uundgåelige på P3. Bandet skal til sommer blandt andet spille på Smukfest. IY er en stærk debut med fem unikke sange, der stemningsmæssigt strækker sig helt fra det dystre til det energiske. IY er et godt bud på din weekends soundtrack, og skal helt klart tjekkes ud! Læs vores interview med trioen om deres EP lige her.

 

Zara Larsson – So Good 

Den svenske verdensstjerne Zara Larsson kunne denne måned dele hendes debutalbum So Good med hele verden. Svenskeren har på rekordtid fået verdensomspændende succes, og det er især efter hendes skudsikre sommerhit “Lush Life”, at hendes karriere for alvor tog fart. Siden har Larsson udgivet hit efter hit, blandt andet singlerne “So Good”, “Ain’t My Fault” og “Never Forget You”, og arbejdet sammen med nogle af musikbranchens store kanoner som for eksempel David Guetta. Nu er debutalbummet So Good på gaden, og du kan passende sætte party-starter albummet på i aften, og glæde dig til, at Zara kommer forbi Smukfest og starter en fest til sommer!

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

 

Milky Chance – Blossom 

Milky Chance kom frem da de gik viralt med singlen “Stolen Dance” tilbage i 2013. Duoen fra Kassel skaber sammen simple og melankolske popsange med en helt særegen lyd. Siden successen med “Stolen Dance” har duoen udgivet albummet Sadnecessary, og er nu klar med deres andet album Blossom. Forud for dette album har duoen delt sangene “Doing Good”, “Ego” og titelsangen “Blossom”, der alle tre er at finde på denne måneds udgivelse. Hvis du er til singer-songwriter stilen tilsat kølige elektroniske beats, så skal du helt sikkert tjekke Blossom ud.

ANOHNI – Paradise (EP)

Siden år 2000 har den engelskfødte sanger, sangskriver og kunstner, Anohni, begået sig i musikbranchen, blandt andet som forsanger i bandet Anthony and the Johnsons. Knap et år efter den anmelderroste solodebut, Hopelessness, er Anohni nu klar med en opfølgende EP ved navn Paradise. I forbindelse med annonceringen af EP’en skrev Anohni blandt andet på sin facebook: “Mødre, jeres sønner er fanget i et mareridt; de er ikke i stand til ansvarsfuldt at forhandle den destruktive agenda de nu håndterer. Endnu mere dybdegående end en forbrydelse mod menneskeheden er, at fædre og sønner uafbrudt planlægger at begå økomord, i et endeligt og uigenkaldeligt angreb på skabelsen selv,” hvilket tyder på et mørkt og dybdegående album.

 

Late – Adventure (EP)

Det danske band Late, der består af Max, Ludomir og Caroline der alle er børn af 80’er bandet Sneakers, er historien om tre barndomsvenner, der blev til et musikalsk kollektiv på baggrund af opvækst og en fælles kærlighed til melankolsk popmusik. Denne måned udkom de med deres EP Adventure. Bandet er et synthbaseret urban popband, der trækker tråde til at fra Prince, M83, Sade og Bieber/Skrillex-lyden. Tidligere på året udgav de musikvideoen til singlen “Leave Me Alone”, som du kan se her.

 

Frances – I’ve Never Said

Britiske Frances har siden hun i 2015 udgav nummeret “Burrowed Times”, skrevet i samarbejde med Howard Lawrence (Disclosure), haft succes på især den engelske musikscene. Hun har blandt andet optrådt på det populære BBC’s Radio 1 Live Lounge, hvor hun har fortolket Justin Bieber og Lukas Graham. Denne måned udgav hun sit debutalbum I’ve Never Said, som er blevet til i samarbejde med producerne Greg Kurstin og Jimmy Napes, som har produceret for henholdsvis Adele og Alicia Keys, og er dermed klar til en Europaturné dette forår, hvor hun for første gang gæster Danmark den 24. april i Lille Vega.

 

Rick Ross – Rather You Than Me

Den karismatiske, amerikanske rapper Rick Ross er nu ude med albummet Rather You Than Me. For at give sine fans en smagsprøve på albummet har han blandt andet delt singlerne “Trap Trap Trap” og “Dead Presidents”. Denne udgivelse er et 14 numre langt album, og Rick Ross får besøg af store navne som Future, Ty Dolla $ign og Gucci Mane. Gi’ Rather You Than Me et lyt med det samme, og spark weekenden i gang med manér.

 

Lord Siva – 3

Lord Siva er denne måned klar med hans debutalbum, der bærer titlen 3. Titlen henviser til, at Lord Siva med dette album afslutter sin melankolske triologi, hvor de succesfulde EP’er 100 og 180 tidligere har været udgivet. Lord Siva dyrker den blåtonede melankoli på det hudløst ærlige album. Teksterne er ufiltrerede og medrivende, og handler om sangerens liv, der har være fyldt med ekstreme byture, stoffer, alkohol og kærlighed. Alt sammen bliver underbygget af hans sårbare og følelsesladede vokal. Med dette album afslutter Lord Siva et kapitel i karrieren, og gør plads til at kunne tage hul på et nyt. Lyt til 3 og tag på en rejse gennem sangerens liv.

 

VIL – Mens Vi Falder Stille

Mens Vi Falder Stille er debutalbummet fra den dansk/islandske duo VIL. Som VIL laver Maria Bay Bechmann og Julius Rothlaender smuk og skrøbelig musik i ægte nordisk singer-songwriter stil. Deres musik fører lytteren væk fra verdens turbulens og kaos, og skaber en oase af ro og stilhed. Duoens debutalbum indeholder ti smukke sange, der inviterer lytteren til at undersøge og sætte spørgsmålstegn ved omgivelserne. Musikkens bærende element er modigt nok stilheden. Duoen er ikke bange for at lege med stilheden som element, og musikken stopper, falder, pauser og forsvinder på må og få, og giver universet en uventet og eftertænksomt kant. Som følge af deres debutalbum har duoen planlagt to koncerter, en i Berlin og en i København i DR Koncerthuset.

 

Rasmus Bo – Ingen Vej Tilbage (EP)

Rasmus Bo har netop udgivet sin første solo-EP Ingen Vej Tilbage. Med fire stilsikre indiepop- og rock numre viser Rasmus Bo sit sangskrivertalent frem på bedste vis. Forud for udgivelsen af Ingen Vej Tilbage har Rasmus Bo delt en single, der også samtidig er EP’ens titelnummer. Rasmus Bos tekstunivers kredser både om hans opvækst og at være ung i Danmark, men også om tungere politiske emner som vestens dobbeltmoral, flygtningepolitik og generationskritik.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

 

Dør Nr. 13 – Krigere Uden Våben (EP)

Det danske postpunk-band Dør Nr. 13 er nu ude med deres debut-EP Krigere Uden Vaaben. Drengene vandt sidste år DR’s KarriereKanonen, og har haft fart på lige siden. Som forsmag på deres debut-EP har bandet tidligere delt singlerne “E45” og “KOLLISION”. Nu er hele EP’en ude, og i starten af april drager Dør Nr. 13 på en danmarkstour, der tager dem til alle de større byer og afsluttes på Pumpehuset i København den 11. maj. Dør Nr. 13 tør at blande dystert postpunk med poppede og rockede elementer, og har fået skabt deres helt egen lyd. Giv Krigere Uden Vaaben et lyt, og dyk ned i en unik verden af punk, rock og pop!

 

Katinka – Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse 

Endnu en KarriereKanon-vinder er denne måned aktuel. Det er Katinka, og hun er klar med debutalbummet Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse. Tidligere har sangerinden Katinka udgivet den succesfulde EP Lufthuller. Katinka og hendes band har tidligere delt sangene “Du Tænker Ikke” og senest “Luftballoner”, som begge er at finde på debutalbummet. Katinka er en hudløs ærlig og unik sangerinde, der i hendes tekstunivers tør blotte sig selv og sine følelser på smukkeste vis. Katinka har med sin dansksprogede singer-songwriter inspirerede popmusik fået stor succes de seneste par år, og har blandt andet vundet musikprisen Steppeulven for “Årets Håb 2017”. Nu tager Katinka og bandet på album-tour rundt i danmark hele april måned, for at fejre deres debutalbum.

 

Alex Vargas – Cohere 

Efter at have boet i London i mange år, er Alex Vargas vendt hjem til Danmark og har taget landet med storm. Siden udgivelsen af hans single “Solid Ground” tilbage i 2015, har det været fart på den danske sangers karriere. Med den succesfulde EP Giving Up The Ghost fra sidste år, og en lang række udsolgte koncerter, er Alex Vargas i dag ude med debutalbummet Cohere. Vargas har efterhånden delt en lang række singler fra Cohere i form af “Inclosure”, “Higher Love”, “Warnings”, “Follow You” og senest “7 sins”. Alex Vargas skal nu på en fuldstændig udsolgt danmarkstour, men hvis du nærer et stort ønske om at opleve ham live, så er der stadig ledige billetter til hans shows i Sverige. Alex Vargas leverer gang på gang imponerende skarp synthpop med storladen vokal, så hvis du mangler et soundtrack til din weekend, så giv Cohere et lyt!

 

Louis Rustum – Classified (EP) 

Den danske r’n’b-sanger Louis Rustum er denne måned tilbage med EP’en Classified. Udgivelsen følger den anmelderroste debut-EP Tomorrownite fra 2014. På Classified trækker Rustum inspiration fra blandt andet Daft Punk, Tame Impala og 70’ernes og 80’ernes disco, der i en unik kombination får skabt et soulet univers, som på bedste vis understøtter Rustums hiphop-inspirerede vokal. På Classified følger vi Rustums ufiltrerede syn på og søgen efter kærlighed, gennem ærlige og relaterbare beskrivelser af hans egne oplevelser. Da Louis Rustum udgav debut-EP’en tilbage i 2014 blev han beskrevet som et af landets mest lovende r’n’b artister, og med udgivelsen af Classified vender Rustum stærkt tilbage, og beviser at der er noget om snakken.

 

Quick Quick Obey – Realistic Friendship 

Tidligere på året har Quick Quick Obey udgivet “Realistic Friendship: The Game”, der var albummet i form af et computerspil. Det danske indieband er nu ude med deres andet album med titlen Realistic Friendship. Quick Quick Obey blander den bløde indiepop med sommerlige elementer, og nu kan du gå på opdagelse i albummets ni lækre numre. Albummet er i dag ude gennem Antiphonics. Hvis du endnu ikke har prøvet computerspillet, så kan du finde det lige her.

 

Lydia Ainsworth – Darling Of The Afterglow

Den canadiske sangerinde Lydia Ainsworth er nu klar med opfølgeren til hendes debutalbum Right From Real fra 2014. Det er Ainsworths andet fuldlængde studiealbum, og månedens udgivelse har titlen Darling Of The Afterglow. Som forsmag på albummet har sangerinden delt “The Road” og “Afterglow”. Albummet byder på at mix af lokale Toronto-musikere sammen med Ainsworths programmerede samples og strygere. Sangene på albummet er skrevet rundt omkring i verden, da Lydia mener, at hun har brug for at bryde med sine trygge rammer for at skabe en gnist og inspiration i hendes sangskrivning. Lyt til resultatet af Lydia Ainsworths rejser og opdagelser!

 

Goldfrapp – Silver Eye

Vi har ikke rigtig hørt noget til elektro-duoen Goldfrapp siden deres album Tales of Us fra 2013, så det var glædelige nyheder da duoen tidligere på året meddelse, at der var et album på vej. Nu er det endelig ude med titlen Silver Eye. Duoen er tilbage i deres comfortzone fyldt med elektronisk powerpop, og trækker tråde tilbage til debutalbummet Supernature fra 2005. Førstesinglen fra albummet “Anymore” viste stort potentiale, og det færdige resultat skuffer ikke. Læs vores anmeldelse af Silver Eye lige her.