Foto: PR
Dato: Lørdag den 6. maj 2017
Venue: Voxhall

Lydmors koncert var præget af varme, nysgerrighed, kreativitet og så meget mod, at selv uduelige computere ikke kunne sætte en stopper for den gode stemning.

Lydmor – SPOT Festival 2017
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Lydmor startede sit show med en næsten mørklagt scene kun oplyst af tre turkise lyssøjler. Lyden var tung og mystisk, da hun, indhyllet i røg, fremførte første nummer, mens resten af bandet langsomt blev oplyst, og bassen fik balkonen til at vibrere og brumme.

Midt i sit tunge, elektroniske univers lignede Lydmor mest af alt en krigerprinsesse fra det ydre rum, iklædt kropmaling og et par delvist stribede, delvist metallisk lilla haremsinspirerede bukser med mini-balletskørt, som på en eller anden måde fortjener en anmeldelse for sig selv.

Setlisten bød mest på nyt materiale, særligt inspireret af Asien. Lydmor fik for alvor slået sin faglige kunnen på plads som vokalist, da hun startede nummeret ”Claudia” uden akkompagnement, hvorefter nummeret langsomt blev bygget op, inden Lydmor sang ”Behold I am human”. Herefter skiftede lyset og forvandlede hendes krop til et fluorescerende festfyrværkeri. Er hun et menneske eller galaksens sejeste rumvæsen? Jeg er i tvivl.

Alle nye artister burde tage et kursus i scenetilstedeværelse hos Lydmor. For da lyden satte ud ikke én, men hele to gange, håndterede hun det med så stor sikkerhed og rutine, at hun rent faktisk fik vendt den lille pause i settet til sin fordel. I stedet for at vride hænder, tog hun de tekniske problemer med et træk på skulderen og berettede, at hun er så vant til at turnere med lorte-computere, at hun kendte alle deres tricks. Derudover benyttede hun tiden til at give en kæmpe kærlighedserklæring til publikum. Til slut formåede hun faktisk at løfte stemningen, så der var flere smil i lokalet, da festen igen fortsatte med fornyet energi.

Nummeret ”Shanghai Nights” berettede i et storslået arrangement om både melankoli og ensomhed. Det hele var så smukt arrangeret for både øjne og ører og blev mit personlige højdepunkt for koncerten.

Men det var ikke nok, at showet foregik på scenen. Allerede i en af koncertens første numre dykkede Lydmor ned fra scenen for at hilse på publikum. Det var en fantastisk måde at inkludere hele rummet i koncerten, og det fungerede helt ekstraordinært under koncertens to sidste numre. Omringet af publikum afsluttede Lydmor således koncerten med ”I Love You” fra albummet Y, der i dagens anledning blev transformeret fra elektronisk ballade til det perfekte dansetrack.

Nåh ja, Lydmor var for resten ikke den eneste iført selvlysende kropsmaling. For i løbet af koncerten spredte neonfarverne sig henover publikums ansigter, så publikum ved koncertens afslutning var indhyllet i sci-fi stemningen. Flere timer senere stødte jeg på folk med striber i ansigtet. Vi var en heldig flok.

Anmeldelse