Foto: Søren Degn

Den bare 19-årige musiker Marcus Gordon spillede i år på Smukfest som en del af talentkonkurrencen Live Camp. Det gik rigtig godt, så vi hev fat i Marcus Gordon for at få en snak om ham og hans musik, om hans support gigs for Lord Siva og om fremtiden – selvfølgelig.

Marcus Gordon er et spritnyt skud på den danske R&B-stamme. Han debuterede i februar med nummeret “Genudsendt”, og i maj var han klar med det næste nummer i rækken: “Byen”, som han udgav via Sony Music. Det går efterhånden hurtigt for den blot 19-årige sanger, som er godt i gang med at etablere sig som kunstner side om side med store idoler som eksempelvis Lord Siva. En kunstner som Marcus Gordon desuden har fået et helt særligt forhold til, efter den populære urban-artist udvalgte Gordon specifikt som sin opvarmning på “Vi ses”-touren. Det og meget mere kan du blive klogere på nedenfor, hvor Marcus Gordon selv fortæller om det interessante, musikalske virke, han er igang med at opbygge.

Bands of Tomorrow: Først og fremmest: tak for koncerten, og tak fordi du ville være med til dette interview.

– Tak fordi jeg måtte!

BoT: Det er første gang, du er på Smukfest, og derfor også første gang du spiller her. Hvordan var oplevelsen?

– Det er min første gang på Smukfest overhovedet! Det er rigtig fedt at være inviteret, og endnu federe at få lov til at spille. Det er bare rigtig nice på mange måder. Ikke bare for mig, men også for hele projektet og dets udvikling, og i forhold til bandet, som er noget, jeg først har fået på for nyligt. Men det var også bare vildt at se folks reaktion, selvom de ikke rigtig havde noget forhold til det, jeg laver. Uanset om de stod op og ”hujede” eller sad ned, så kunne jeg se, at de lyttede og var interesserede, og det er for mig målet med at spille.

BoT: Selvom du stadig er et ubeskrevet blad, og stadig er upcoming, så var det fedt at se dit energiniveau på scenen. Hvor vigtigt er det for dig at opretholde det, når du går på?

– Jeg tror, at der er mange, der kender mig, som ville sige, at jeg altid har været meget energisk. Jeg er tit blevet spurgt om, hvordan jeg kan stå op klokken 10 efter en bytur og være sådan: NU SKAL VI LAVE MUSIK! Det er på en måde rigtig nemt og rigtig svært at svare på, fordi jeg egentligt ikke ved det. Men det er nok mest fordi, jeg synes, at det er supersjovt at spille og lave musik – og at dét egentlig er vigtigere end, at det lyder godt, et eller andet sted. Der må gerne være en eller anden punk-energi.
Jeg tror også, at jeg har det fra min far, som er fra Jamaica og er sådan, uanset om han står på en scene eller ej. Han er altid super energisk. Han performer altid og har gjort det hele sit liv, så det har selvfølgelig smittet af på mig.

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

BoT: En af historierne om dig er, at du flyttede fra Fyn til København i
september sidste år for at satse på musikken. Hvad fik dig til at sige ”hul i det, nu satser jeg på musikken”?

– Det har jeg faktisk aldrig sagt til nogen, men det var en blanding af, at jeg havde fået et ultimatum af min skole, fordi jeg gennem lang tid havde nedprioriteret skolen, selvom det var en musikalsk uddannelse, der hedder HF Flow. Jeg brugte mere og mere tid på at sidde i en af mine venners kælder og lave beats og skrive sange end på at gå i skole. Derfor fik jeg valget mellem at gå et år om eller at droppe ud. De fleste ville måske gå året om, men på det tidspunkt var jeg begyndt at snakke med min nuværende manager, Nicolai, som sagde, at vi sagtens kunne gå i gang, hvis jeg kom til København, men at vi også kunne vente, til jeg havde gjort min uddannelse færdig. Jo mere jeg tænkte over det, jo mere kom jeg også til at tænke, at jeg egentlig ikke havde haft det særligt fedt i skolen, og samtidig at det musik, jeg lavede, var blevet mere og mere potent i en eller anden grad uden at vide hvilken. Men jeg synes helt sikkert, at jeg havde fat i et eller andet, og så blev jeg nødt til at forfølge det. Også for ikke at komme til at fortryde, hvis jeg ikke forfulgte det og ville komme til at tænke: ej det skulle jeg fandeme have gjort. Så ja, det var egentlig en masse ting. Der var også mange, der sagde, at jeg ikke skulle gøre det, og det motiverede mig rigtig meget til at gøre det.

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

BoT: Du blev trodsig?

– Haha, ja lige præcis! Det er en dårlig vane.

BoT: Måske…

– HAHAHA, ja måske. Det er gået meget godt indtil videre. Det tror jeg må være mit svar.

BoT: Siden det, er det gået forholdsvist hurtigt. Du lagde singlen “Genudsendt” på SoundCloud i midten af februar, og pludselig skulle du være opvarmning for Lord Siva i forbindelse med “Vi Ses”-touren.

– Ja det gik ret hurtigt. Personligt har jeg altid været kæmpe fan af Lord Siva, selvom han aldrig tror på det, når jeg fortæller ham det. Vi har et sjovt forhold, fordi det blev tæt meget hurtigt, og det har altid været et meget ærligt forhold. Han skrev til mig og sagde: jeg synes det, du laver, er fedt, og så måtte jeg sige: jeg synes også, at det, du laver, er fedt! Siden har vi lavet en hel masse musik sammen og gør det stadig. Jeg spillede en af sangene under min koncert. På en måde gik det hurtigt, samtidig med at det skete meget naturligt. Jeg har ikke tænkt på noget tidspunkt: wow det var godt nok hurtigt. I stedet tænkte jeg: det er godt nok fedt, at Brian (Lord Siva, red.), mangler support. Han sagde, at det var enten mig eller ingen, der skulle være support, og det ville jeg selvfølgelig gerne. Han er i hvert fald i top tre over de artister i Danmark, jeg synes er fedest og er inspireret af, så det havde jeg selvfølgelig svært ved at sige nej til. Men ja vi lavede “Genudsendt” og videoen og lagde det ud ret bekymringsfrit, og modtagelsen var helt overvældende. Faktisk, så skrev Carl Barsk (hukaos, red.) til mig først, og så skrev Brian bagefter, og det var sindssygt, at to af de allerdygtigste kunne lide det, jeg lavede.

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

BoT: Vi skal selvfølgelig også snakke om fremtiden. Du talte kort om et projekt, og at du laver musik med Brian. Og så spillede du også et par nye numre til Live Camp. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad er det næste, der skal ske?

– Jeg har lige været fire dage i Paris med min manager, en fotograf og en videograf. Det var nogle vildt hektiske dage. Vi stod op klokken 12.00 og tog ud og skød klokken 16.00, hvor lyset var perfekt. Og så var vi hjemme igen klokken 5.00 om morgenen. Vi nåede at skyde to musikvideoer. En om dagen og en om natten. Megafuckingnederen og megafuckingfedt på samme tid. Men det næste bliver nummeret “Altid”. Det var det nummer, vi lavede video til. Og så er der måske en meget større ting i vente…

BoT: Som du ikke kan sige mere om?

– Som jeg godt kan sige mere om, men vælger at lade være med, HAHA. Ej der kommer nogle spændende ting. Jeg har det sidste stykke tid kastet rigtig mange bolde op i luften i forhold til idéer. Der kom også nogle nye, da vi var i Paris. Så der kan komme til at ske rigtig meget. Men ja, det næste er “Altid”. Det er en sang, jeg altid har fået overdrevet respons på, når jeg har spillet det live, så det glæder jeg mig til. Der er gået et stykke tid mellem mine singler “Byen” og “Min Ting”, men det kommer til at gå lidt mere rapt nu. “Altid” er en slags milepæl for mig.